Κόσμος

Γάζα: 31 νεκροί από ισραηλινά πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι είχαν συγκεντρωθεί με την ελπίδα να φτάσουν στο κέντρο διανομής τροφίμων στη Γάζα

Οι δυνάμεις του Ισραήλ άνοιξαν πυρ και σκότωσαν 31 άτομα την ώρα που περίμεναν να μουν σε ένα κέντρο διανομής τροφίμων στη Γάζα που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Από την επίθεση των δυνάμεων του Ισραήλ στη Γάζα υπάρχουν και περίπου 200 τραυματίες. «Μεταφέραμε τουλάχιστον 31 νεκρούς και περίπου 200 τραυματίες ως αποτέλεσμα των πυρών ισραηλινών αρμάτων μάχης και μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον χιλιάδων πολιτών που πήγαιναν να παραλάβουν τρόφιμα από το αμερικανικό κέντρο βοήθειας», δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της πολιτικής άμυνας Μαχμούντ Μπασάλ.

Τι γεγονός ότι υπάρχουν περιορισμοί στα μέσα ενημέρωσης στη Γάζα και το AFP δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τον αριθμό των νεκρών που ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής άμυνας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μπασάλ χιλιάδες Παλαιστίνιοι είχαν συγκεντρωθεί με την ελπίδα να φτάσουν στο κέντρο διανομής τροφίμων που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

«Τα ισραηλινά τανκς έριξαν αρκετές φορές, στη συνέχεια, γύρω στις 5:30 π.μ. ενέτειναν τα πυρά τους, συμπίπτοντας με σφοδρά πυρά από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που στόχευαν αμάχους», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομήρων» – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων
«Οι ηγέτες των τρομοκρατών της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της Γάζας», πρόσθεσε
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Συναγερμός στην Πολωνία μετά από απειλή drone – Απογειώθηκαν μαχητικά και έκλεισε το αεροδρόμιο του Λούμπλιν
Σειρήνες, κλειστό αεροδρόμιο και ανάπτυξη μαχητικών: οι πολωνικές αρχές τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού το απόγευμα του Σαββάτου στην ανατολική χώρα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
Πολωνικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 5
Ο αμφιλεγόμενος Τσάρλι Κερκ: Το κίνημα MAGA και οι εμπρηστικές δηλώσεις για τρανς, αφροαμερικανούς και αμβλώσεις
Ο Κερκ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επόμενη προεκλογική εκστρατεία, για τις εκλογές του 2024, πείθοντας μεγάλο μέρος των νεαρών ψηφοφόρων να υποστηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
Τσάρλι Κέρκ 14