Κόσμος

Γάζα: Φτάνουν τους 18.000 οι νεκροί από τον πόλεμο, λέει εκπρόσωπος της Χαμάς

Συνεχίζεται  να ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε η Χαμάς την ώρα που ο Μπλίνκεν ζητά να προστατευτούν οι άμαχοι.

Περίπου 18.000 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κι άλλοι 49.500 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις των Ισραηλινών στην Γάζα από την 7η Οκτωβρίου, όπως δήλωσε σήμερα ο Άσραφ Αλ Κίντρα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα.

Ο ίδιος, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνέντευξης ότι στους παραπάνω αριθμούς συμπεριλαμβάνονται 297 νεκροί και περισσότεροι από 550 τραυματίες κατά το τελευταίο 24ωρο.

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι «είναι απολύτως απαραίτητο» να ληφθεί υπόψη από το Ισραήλ, η προστασία των αμάχων στη Γάζα, προσθέτοντας ότι τον πόλεμο θα πρέπει να ακολουθήσει μία περίοδο ειρήνης που θα έχει διάρκεια, οδηγώντας σε ένα παλαιστινιακό κράτος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για νέους σεισμούς – Το «προφητικό» manga και οι εκκλήσεις των αρχών στους πολίτες να μην πιστεύουν σε κόμικ
Ένα manga του 1999 «προβλέπει» ισχυρό μεγα - σεισμό τον Ιούλιο, προκαλώντας ανησυχία τόσο στην Ιαπωνία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, που αποφεύγει να επισκεφτεί για διακοπές τη χώρα
Σεισμός στην Ιαπωνία
Κραυγή αγωνίας για αγνοούμενες ανήλικες κατασκηνώτριες από τις πλημμύρες στο Τέξας - «Βγαίναμε κολυμπώντας από τα παράθυρα»
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης είχε διασώσει ή απομακρύνει 237 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 167, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανήλικων κατασκηνωτών
Ένα drone δείχνει οχήματα βυθισμένα στα νερά μετά από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες κατά μήκος του ποταμού Guadalupe