Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γάζα: Nέα έκκληση για ανθρωπιστική εκεχειρία από τον ΟΗΕ

Γάζα: Nέα έκκληση για ανθρωπιστική εκεχειρία από τον ΟΗΕ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν απηύθυνε έκκληση για να σταματήσουν τα πυρά στην Λωρίδα της Γάζας και να υπάρξει ανθρωπιστική εκεχειρία. Άλλοι 4 Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί.

O γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν απηύθυνε σήμερα έκκληση για την άμεση κήρυξη μιας «ανθρωπιστικής εκεχειρίας» στη Γάζα έως το τέλος της εορτής του Έιντ ελ Φιτρ, με την οποία θα ολοκληρωθεί η περίοδος του Ραμαζανιού την επόμενη εβδομάδα.

«Αυτήν την τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού, καλώ σε μια άμεση και χωρίς όρους ανθρωπιστική εκεχειρία στις συγκρούσεις στη Γάζα και το Ισραήλ» η οποία θα «διαρκέσει όλο το διάστημα των εορτών του Έιντ ελ Φιτρ» δήλωσε ο Μπαν, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Στο πεδίο 3 Παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους από πυρά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σήμερα σε διαφορετικά περιστατικά στα οποία εμπλέκεται τόσο ο ισραηλινός στρατός όσο και ένας πολίτης —που φαίνεται πως είναι μία Εβραία έποικος— ανέφεραν σήμερα γιατροί και αυτόπτες μάρτυρες.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε από τα πυρά μίας εποίκου, όπως όλα δείχνουν, κοντά στην πόλη Νάμπλους, ενώ άλλος ένας σκοτώθηκε λίγο μετά κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με το στρατό.

Άλλοι δύο Παλαιστίνιοι, ηλικίας 30 και 46 ετών, έχασαν την ζωή τους από τα πυρά των ισραηλινών στρατιωτών στο Μπέιτ Ούμαρ κοντά στην πόλη της Χεβρόνας, ανέφεραν γιατροί.

Με αφορμή την τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού, οι βασικές παλαιστινιακές οργανώσεις κάλεσαν σε μια «ημέρα οργής» στη Δυτική Όχθη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με μια παλαιστινιακή πηγή ασφαλείας, το περιστατικό στη Νάμπλους σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης μετά την προσευχή, όταν πιστοί μουσουλμάνοι πέταξαν πέτρες εναντίον εποίκων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο.

Αυτοί απάντησαν ανοίγοντας πυρ και σκότωσαν έναν 18χρονο άνδρα, σύμφωνα με την πηγή αυτή. Ο ισραηλινός στρατός έφθασε στο σημείο και άνοιξε πυρ εναντίον των Παλαιστίνιων διαδηλωτών σκοτώνοντας έναν άλλο άνδρα 22 ετών και τραυματίζοντας άλλους τρεις.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, πρόκειται για μία γυναίκα από την ομάδα των εποίκων που άρχισε να πυροβολεί.

Απαντώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, μία εκπρόσωπος του στρατού περιορίστηκε στο να επιβεβαιώσει ότι «έποικοι έχουν εμπλακεί» στις συγκρούσεις.

Τουλάχιστον 8 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει την ζωή τους αυτές τις τελευταίες ημέρες στη Δυτική Όχθη όπου τις διαδηλώσεις κατά των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας διαδέχονται οι ολοένα και πιο σφοδρές συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κανονικά τα δρομολόγια της Aegean για Τελ Αβίβ

Πάνω από 800 οι νεκροί Παλαιστίνιοι – 25χρονος έπεσε νεκρός από σφαίρες των ισραηλινών

Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν σχολείο του ΟΗΕ – Γέμισε αίματα μικρών παιδιών το σχολείο

Άλλοι θρηνούν τα νεκρά παιδιά τους στη Γάζα κι άλλοι βγάζουν selfies

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε