Κόσμος

Γερμανία: Αδιαφανής και ακατανόητη η ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας αποδοκίμασε την ακύρωση των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

Η ακύρωση της νίκης της αντιπολίτευσης στις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη είναι «ακατανόητη», κατήγγειλε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Η απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής να κηρύξει άκυρο το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών  στην Κωνσταντινούπολη και να διατάξει τη διεξαγωγή νέων εκλογών δεν είναι διαφανής και είναι ακατανόητη για μας», αντέδρασε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

«Μόνο η βούληση των Τούρκων ψηφοφόρων μπορεί και οφείλει να κρίνει ποιος θα καταλάβει το γραφείο του δημάρχου στην Κωνσταντινούπολη», υπογράμμισε ο Μάας.

«Ο σεβασμός των βασικών δημοκρατικών αρχών, μέσα σε διαφανείς εκλογικές συνθήκες, είναι κατά την άποψή μας απόλυτη προτεραιότητα», κατάληξε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Ερντογάν: Η «καλύτερη απόφαση» η ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη

Ο Τούρκος πρόεδρος, από την πλευρά του, χαιρέτισε σήμερα την αμφιλεγόμενη ακύρωση, χθες, των δημοτικών εκλογών που είχε κερδίσει η αντιπολίτευση στην Κωνσταντινούπολη και υποστήριξε πως πρόκειται για την «καλύτερη απόφαση» διότι υπήρξε «οργανωμένη διαφθορά» και παρανομία και πως η ακύρωσή τους αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της δημοκρατίας.

«Πιστεύουμε πως υπήρξε οργανωμένη διαφθορά και πλήρης παρανομία στις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη», υπογράμμισε.

«Τα στοιχεία που παράσχαμε είναι πολύ στέρεα (…) και δεν μπορούν να αντικρουσθούν», υποστήριξε αναφερόμενος στις πολλές προσφυγές που κατατέθηκαν από το AKP στην YSK για την Κωνσταντινούπολη αυτές τις τελευταίες εβδομάδες.

Η ακύρωση των εκλογών θα επιτρέψει, σύμφωνα με τον Ερντογάν, «να αρθούν οι αμφιβολίες αναφορικά με τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη» και «να ενισχυθεί η δημοκρατία μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά παραδέχτηκε ότι μια πόρτα ήταν κλειδωμένη - Πολλά θύματα πέθαναν στην προσπάθειά τους να την ανοίξουν
Ο Ζακ Μορέτι ισχυρίζεται τώρα ότι δεν γνωρίζει γιατί η πόρτα εξυπηρέτησης ήταν εξαρχής κλειδωμένη, ενώ το προσωπικό του μπαρ αναφέρει ότι η είσοδος τους από την συγκεκριμένη έξοδο κινδύνου «απαγορευόταν»
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο έξω από το μπαρ «Le Constellation», μετά από μια θανατηφόρα πυρκαγιά και έκρηξη κατά τη διάρκεια ενός πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο Crans-Montana στη νοτιοδυτική Ελβετία
Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Ινδονησία
Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 77 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρο σημειώθηκε στα ανοιχτά των ακτών του νησιωτικού συμπλέγματος Ταλάουν
Σεισμός
CNN: Η 18ημερη καταδίωξη του δεξαμενόπλοιου «Bella1» – Η χρήση Navy SEALs και «Night Stalkers» και ο πολύμηνος «σκιώδης στόλος»
Η κατάσχεση ενός πετρελαιοφόρου με (πρόχειρα ζωγραφισμένη) ρωσική σημαία ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης Τραμπ να διασφαλίσει ότι τα αποθέματα πετρελαίου της Βενεζουέλας δεν θα διαρρεύσουν σε άλλες χώρες
Το δεξαμενόπλοιο Bella 1 μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών ότι η Αμερικανική Ακτοφυλακή καταδίωξε ένα πετρελαιοφόρο σε διεθνή ύδατα κοντά στη Βενεζουέλα
Το Ιράν «φλέγεται»: Ο Τραμπ προειδοποιεί ότι «θα ανοίξουμε πυρ» αν σκοτωθούν περισσότεροι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές
«Θα τους χτυπήσουμε πολύ σκληρά εκεί που πονάει και αυτό δεν σημαίνει στρατιωτική επέμβαση» προειδοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ τους ηγέτες του Ιράν
Ιράν
18