Κόσμος

Γερμανία: Άλλα 2.500 κρούσματα κορονοϊού και 12 θάνατοι

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 2.503 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 291.722, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 12 ασθενείς πέθαναν, με τον απολογισμό της πανδημίας να αυξάνεται στους 9.500 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου.

Στην “μαύρη λίστα” το Βέλγιο

Την ίδια ώρα το Γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση για το Βέλγιο,  εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων.

Όπως ανακοινώθηκε αργά χθες βράδυ, από τα μεσάνυχτα τέθηκε σε ισχύ ταξιδιωτική προειδοποίηση η οποία αφορά «μη απαραίτητα ταξίδια για τουρισμό» σε ολόκληρο το Βέλγιο, το οποίο κατατάσσεται πλέον στις «επικίνδυνες περιοχές».

click4more: Ινδία: 86.821 κρούσματα κορονοϊού και 1.181 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Η εφημερίδα Bild επισημαίνει σχετικά ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια επιδιώκουν την κατάργηση της αποζημίωσης από το γερμανικό Δημόσιο κατά την διάρκεια παραμονής του εργαζόμενου σε καραντίνα μετά την επιστροφή από «επικίνδυνη περιοχή», εφόσον είχε βρεθεί εκεί για «μη απαραίτητο» λόγο.

Ωστόσο σύμφωνα με τον εργατολόγο Φίλιπ Κούρι, κάτι τέτοιο νομικά είναι αμφισβητήσιμο, ενώ ο «αόριστος» όρος «μη απαραίτητο ταξίδι» θα πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένο νομικό περιεχόμενο μέσω δικαστικών αποφάσεων. Διευκρίνιση απαιτείται ακόμη, εξήγησε ο γερμανός νομικός, σχετικά και με το εάν και κατά πόσον ο εργαζόμενος διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημίωση από τον εργοδότη του, εφόσον η αποζημίωση έχει ακυρωθεί από το κράτος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκηνικό πολέμου με 36 νεκρούς άμαχους σε Ινδία και Πακιστάν – Μαίνονται οι εχθροπραξίες και οι βομβαρδισμοί στο Κασμίρ
26 οι νεκροί άμαχοι στο Πακιστάν, ανάμεσά τους και ένα παιδί - Στους 10 οι νεκροί στην Ινδία - Αυξάνεται και ο αριθμός των τραυματιών - Στα πρόθυρα του πολέμου οι 2 χώρες
Στρατός Πακιστάν 3
Ανανεώθηκε πριν 49 λεπτά
Η Χαμάς δεν βλέπει κανένα νόημα στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία – Χάνεται και η τελευταία ελπίδα στη Γάζα
Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων έχουν μετατρέψει μεγάλο μέρος της Γάζας σε σωρούς από συντρίμμια και στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους
Βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας