Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Γερμανία: Αρχίζει και αποδίδει το lockdown λέει ο διάδοχος της Μέρκελ

Γερμανία: Αρχίζει και αποδίδει το lockdown λέει ο διάδοχος της Μέρκελ

Το lockdown που έχει επιβληθεί στη Γερμανία για την αναχαίτιση του κορονοϊού αρχίζει και αποδίδει δήλωσε ο νέος αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Άρμιν Λάσετ.

Ο Λάσετ τόνισε μεταξύ άλλων πως το ποσοστό μόλυνσης επταημέρου μειώθηκε στο 97,2 ανά 100.000 κατοίκους στο κρατίδιό του, την Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.

“Η παρούσα εξέλιξη είναι ενθαρρυντική”, δήλωσε στην τοπική βουλή ο Λάσετ, ο οποίος είναι και πρωθυπουργός του κρατιδίου, προσθέτοντας ότι το γραφείο της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και οι ηγέτες των κρατιδίων στη Γερμανία εργάζονται για μια “αλληλουχία βημάτων για πιθανά ανοίγματα” μετά την λήξη του lockdown, στις 14 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα όμως επεσήμανε πως δεν θα πρέπει να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις καθώς τα κρούσματα στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 13.202 και συνολικά έχουν φτάσει τα 2.161.279.

Οι νεκροί από την άλλη το τελευταίο 24ωρο ήταν 982 και το συνολικό νούμερο είναι 53.972 θάνατοι από κορονοϊό.

Το CDU επέλεξε την περασμένη εβδομάδα τον Λάσετ για νέο αρχηγό του κόμματος της Μέρκελ. Η Μέρκελ έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η ίδια είχε πει τον περασμένο χρόνο ότι ο 59χρονος Λάσετ έχει “τα εφόδια” για να είναι υποψήφιος καγκελάριος, η πιο ανοιχτή μορφή στήριξης που έχει προσφέρει σε κάποιο πρόσωπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις