Κόσμος

Γερμανία: Δημοσκοπικό θρίλερ με φόντο τις εκλογές

Η μάχη ανάμεσα στους Πράσινους και τους Χριστιανοδημοκράτες συνεχίζεται στη Γερμανία μερικούς μήνες μόνο πριν από τις κρίσιμες εκλογές.

Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) με υποψήφιο καγκελάριο τον Άρμιν Λάσετ προηγούνται και πάλι των Πρασίνων, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων «Allensbach», η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FΑΖ) και θα δημοσιευτεί αναλυτικά στο αυριανό της φύλλο.

Το ποσοστό των δύο αδελφών συντηρητικών κομμάτων (CDU / CSU) ανέρχεται πλέον σε 27,5%, δηλαδή 1,5% πάνω από το ποσοστό που κατεγράφη σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της FAZ τον Απρίλιο (οπότε ήταν 26%).

Το ποσοστό των Πρασίνων με υποψήφια τους για την καγκελαρία την Αναλένα Μπέρμποκ, που ήταν τον προηγούμενο μήνα ισοδύναμο με εκείνο των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (δηλαδή επίσης 26%), μειώνεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες και είναι τώρα 24%.

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), με τον υποψήφιο για την καγκελαρία Όλαφ Σολτς, χάνει επίσης μια ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και από 17% που ήταν το ποσοστό του τώρα είναι 16%. Το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) παραμένει σταθερό στο 10%, ενώ και το ποσοστό του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) ανέρχεται πλέον επίσης στο 10% (+1%). Τέλος, το ποσοστό του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) μειώνεται σε 6,5% (-0,5% σε σχέση με τον Απρίλιο).

Σύμφωνα όμως με την έρευνα του Ινστιτούτου Forsa, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό των δικτύων RTL και n-tv και δημοσιεύθηκε σήμερα, οι Πράσινοι, αν και χάνουν μία ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με ανάλογη δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας, παραμένουν πρώτοι με δύο μονάδες διαφορά από Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), των οποίων το ποσοστό παραμένει σταθερό. Όλα τα άλλα κόμματα κερδίζουν μία ποσοστιαία μονάδα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, οι Πράσινοι είναι πρώτοι με ποσοστό 26%. Έπονται Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) με 24% (0%), οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με 15% (+1%) , οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 11% (+1%), η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 10% (+1%) και η Αριστερά (Die Linke) με 6% (+1%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
29 παιδιά σκοτώθηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 97 οι αγνοούμενοι
Ο πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του «Ελ Τσάπο» και της φράξιας του «Ελ Μάγιο» στην πολιτεία Σιναλόα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.400 αγνοούνται
Εθνικοί φρουροί αποκλείουν μια περιοχή όπου ένα πτώμα βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Culiacan της πολιτείας Sinaloa
Θύμα ανθρωποκτονίας «απευθύνθηκε» στον δολοφόνο του μέσω βίντεο AI την ώρα της δίκης στις ΗΠΑ - «Σε μια άλλη ζωή, ίσως να ήμασταν φίλοι»
Το βίντεο σηματοδοτεί μια καινοτόμα χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο δικαστικό σύστημα, που αντιμετωπίζει την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία με ένα μείγμα έντονου ενδιαφέροντος και δέους
Το ολόγραμμα του δολοφονημένου Κρίστοφερ Πέλκι