Κόσμος

Γερμανία – Δημοσκόπηση: Ροκανίζει τη διαφορά από τον Σολτς ο Λάσετ, αλλά μάλλον είναι πολύ αργά

Υπερδιπλάσια ποσοστιαία διαφορά από τον υποψήφιο των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών, Άρμιν Λάσετ, διατηρεί ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών, Όλαφ Σολτς, αν και ο επικεφαλής των συντηρητικών πήρε μια δημοσκοπική ανάσα.

Συγκεκριμένα, Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/ CSU) κερδίζουν δύο ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση των δικτύων RTL και n-tv. Όλα τα άλλα κόμματα με εξαίρεση το Φιλελεύθερο (FDP) παραμένουν σταθερά. Ο Άρμιν Λάσετ βελτίωσε επίσης ελαφρά το ποσοστό προτίμησης ως υποψήφιος καγκελάριος έναντι του Όλαφ Σολτς, ο οποίος παραμένει όμως πρώτος και με διαφορά στις προτιμήσεις για καγκελάριο.

Ειδικότερα, Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU / CSU) θα ελάμβαναν 20%, εάν οι εκλογές διεξήγοντο την επόμενη Κυριακή. Στις εκλογές του 2017 για το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) έλαβαν 32,9%.

Ωστόσο, το SPD βρίσκεται ακόμα τέσσερις μονάδες μπροστά και θα ελάμβανε αυτήν την Κυριακή 25% (εκλογές Bundestag 2017: 20,5).

Το FDP μειώνει το ποσοστό του σε σχέση με ανάλογη δημοσκόπηση των δύο δικτύων της προηγούμενης εβδομάδας κατά δύο μονάδες και θα ελάμβανε 11 % (έλαβε 10,7 στις προηγούμενες εθνικές εκλογές).

Όλα τα άλλα κόμματα παραμένουν αμετάβλητα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα: η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα ελάμβανε 11% (εκλογές Bundestag 2017: 12,6%), η Αριστερά (Die Linke) 6% (το 2017 έλαβε 9,2%).

Τα άλλα μικρότερα κόμματα θα συγκέντρωναν συνολικά το 9% (5,2% το 2017).

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέχεται σε 25%.

Στην προτίμηση καγκελαρίου, ο υποψήφιος Χριστιανοδημοκρατών και Χρστιανοκοινωνιστών, Άρμιν Λάσετ, κερδίζει δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και θα τον επέλεγε τώρα για καγκελάριο το 11%, ενώ τον υποψήφιο καγκελάριο του SPD Όλαφ Σολτς το 30% και την υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ το 15% (τα ποσοστά των δύο τελευταίων παραμένουν αμετάβλητα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα).

Εάν πάντως υποψήφιος καγκελάριος των συντηρητικών – αντί του Λάσετ – ήταν ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ θα τον επέλεγε το 38%, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα. Σε αυτή την περίπτωση, τον Σολτς θα ψήφιζε το 22% και την Μπέρμποκ το 14%.

Πηγή: RTL, n-tv / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι