Κόσμος

Γερμανία: Ένταλμα σύλληψης για ανήλικο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός 17χρονου Ιρακινού που θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε επίθεση είτε στη Γερμανία είτε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία σήμερα.

Ο ανήλικος, ο οποίος είχε προσαχθεί από αστυνομικούς στη Φραγκφούρτη στις 13 Φεβρουαρίου, είχε συγκεντρώσει μεγάλη ποσότητα ισχυρών πυροτεχνημάτων στο διαμέρισμα όπου κατοικούσε, στο κρατίδιο της Έσσης. Σκόπευε να βγάλει και να χρησιμοποιήσει την εκρηκτική ύλη που περιείχαν.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο 17χρονος Ντεντάι Α. (σ.σ. το επώνυμό του δεν δημοσιοποιείται, με βάση τη γερμανική νομοθεσία, επειδή είναι ανήλικος) πιστεύεται ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Το ομοσπονδιακό ένταλμα σύλληψης ανοίγει τον δρόμο προκειμένου να του ασκηθεί επισήμως δίωξη από τις αρχές και να συνεχιστούν οι έρευνες για την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο πρίγκιπας Άντριου είχε φιλοξενήσει τους Τζέφρι Επστάιν, Γκισλέιν Μάξγουελ και Χάρβεϊ Γουάινστιν στο Royal Lodge
Νέες αποκαλύψεις για το πάρτι γενεθλίων της κόρης του Άντριου Βεατρίκης το 2006 αναζωπυρώνουν τις πιέσεις προς τον πρίγκιπα Άντριου να εγκαταλείψει τη βασιλική κατοικία του στο Γουίνσδορ
Ο πρίγκιπας Άντριου