Κόσμος

Γερμανία: Επιτέθηκαν στην πρώην δήμαρχο Βερολίνου και την χτύπησαν με αντικείμενο στο κεφάλι

Θύμα επίθεσης από άγνωστο έπεσε η γερουσιαστής Βερολίνου και πρώην δήμαρχος της πόλης Φραντσίσκα Γκίφαϊ.

Σύμφωνα με την αστυνομία ένας άνδρας τη χτύπησε από πίσω με βαρύ αντικείμενο μέσα σε τοπική βιβλιοθήκη και έγινε το τελευταίο θύμα σε μια σειρά από επιθέσεις εναντίον πολιτικών στη Γερμανία.  

Η Γκίφαϊ, υπουργός Οικονομίας της τοπικής κυβέρνησης και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, τραυματίστηκε ελαφρά στην επίθεση, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ένας άνδρας την χτύπησε στο κεφάλι και τον λαιμό με μια τσάντα που περιείχε κάτι σκληρό και μετά τράπηκε σε φυγή. Η ανακοίνωση προσθέτει ότι η Γκίφαϊ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για λίγη ώρα για να αντιμετωπιστεί ο πόνος.

Το περιστατικό ακολουθεί τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη αστυνομική προστασία των πολιτικών στη Γερμανία έπειτα από μια σειρά λεκτικών και σωματικών επιθέσεων με θύματα υψηλόβαθμους πολιτικούς.

Τέσσερις έφηβοι ανακρίνονται μετά τον ξυλοδαρμό και τη νοσηλεία Γερμανού ευρωβουλευτή την ώρα που αναρτούσε προεκλογικές αφίσες στην Δρέσδη της ανατολικής Γερμανίας.

Προβεβλημένα μέλη των Πρασίνων, του κόμματος που συμμετέχει στον συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς σε ομοσπονδιακό επίπεδο, έχουν επίσης βρεθεί αντιμέτωπα με οργισμένες διαδηλώσεις αυτή τη χρονιά κατά την οποία η Γερμανία διεξάγει μια σειρά από τοπικές εκλογές με φόντο την αυξανόμενη στήριξη προς την ακροδεξιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Κάρολος νιώθει προδομένος με τον πρίγκιπα Χάρι: «Δεν σεβάστηκε τη θεσμική ουδετερότητα του πατέρα του»
Ο Χάρι κατηγόρησε ευθέως τον πατέρα του για το ότι δεν του μιλάει και δήλωσε πως «δεν βλέπει πιθανότητα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του»
Ο βασιλιάς Κάρολος 1
Ζελένσκι: Θεατρινισμός Πούτιν η τριήμερη κατάπαυση πυρός – «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ξένων ηγετών στη Μόσχα»
«Κανείς δεν θα βοηθήσει τον Πούτιν να παίξει αυτό το παιχνίδι για να δημιουργήσει μία ήπια ατμόσφαιρα για την έξοδο του από την απομόνωση στις 9 Μαΐου»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 7
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα