Κόσμος

Γερμανία: Η Ελλάδα έπρεπε να προσκληθεί στη Διάσκεψη του Βερολίνου λένε οι Πράσινοι

Η επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων Ανναλένα Μπέρμποκ στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ελλάδα και η Τυνησία δεν προσκλήθηκαν στη διεθνή σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη.

«Νομίζω ότι αυτό είναι στ’ αλήθεια λάθος», σημείωσε η Μπέρμποκ σε συνέντευξή της στο δημόσιο περιφερειακό δίκτυο Südwestrundfunk (SWR).

Κατά την αρχηγό των Πρασίνων, ειδικά «η Τυνησία, ως γειτονική χώρα, συμπεριφέρεται με εποικοδομητικό τρόπο». Η θέση της Μπέρμποκ είναι ότι η Ελλάδα και η Τυνησία, χώρες «οι οποίες δεν κλιμακώνουν την ένταση, που αγωνίζονται για την ειρήνη» με την απόφαση αυτή του Βερολίνου μοιάζουν σαν «στην πραγματικότητα (να) τιμωρούνται» για τη στάση τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό – Τι απαντά η Άγκυρα
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θέτοντας έμμεσα υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν 12