Κόσμος

Γερμανία: Με εμβόλιο mRNA θα πρέπει να εμβολιαστούν όσοι έλαβαν ήδη την πρώτη δόση με AstraZeneca

Με εμβόλιο τύπου mRNA θα πρέπει να εμβολιαστούν όσοι έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση με AstraZeneca και είναι κάτω των 60 ετών, συνιστά η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) για την Γερμανία.

Η δεύτερη δόση, σύμφωνα με την Επιτροπή, θα πρέπει να χορηγηθεί δώδεκα εβδομάδες μετά την πρώτη, καθώς ακόμη δεν υπάρχουν μελέτες για την ασφάλεια του συνδυασμού δύο διαφορετικών εμβολίων. Η σύσταση αυτή θα ισχύει μέχρις ότου υπάρξουν νέα επιστημονικά δεδομένα. Αυτή τη στιγμή στην Γερμανία εγκεκριμένα εμβόλια τύπου mRNA είναι της BioNTech/Pfizer και της Moderna.

Την περασμένη Τρίτη η Επιτροπή, έπειτα από τα νέα περιστατικά θρομβοεμβολών, εξέδωσε οδηγία, σύμφωνα με την οποία, το εμβόλιο της AstraZeneca θα πρέπει στο εξής να χορηγείται σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF ανέφερε πάντως σήμερα ότι η Καγκελαρία γνώριζε από την προηγούμενη Παρασκευή την απόφαση που θα ελάμβανε η Stiko, αλλά η ‘Αγγελα Μέρκελ δεν ανέφερε οτιδήποτε κατά την τηλεοπτική της συνέντευξη την περασμένη Κυριακή. Κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να δηλώσει ότι η Καγκελάριος, «λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ομοσπονδιακό πεδίο εφαρμογής της απόφασης, ζήτησε πρώτα την γνώμη του Συμβουλίου Δεοντολογίας και της Ομοσπονδιακής Ακαδημίας Επιστημών Leopoldina. Από τότε που η Stiko ενημέρωσε την κυβέρνηση έως την Τρίτη που εκδόθηκε η σύστασή της, εμβολιάστηκαν 300.000 άτομα με εμβόλιο της AstraZeneca.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λιβύη: Ο Χάφταρ συναντήθηκε με τον επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών – Συζήτησαν για το μεταναστευτικό
Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις θετικές εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στις σχέσεις μεταξύ Βεγγάζης και Άγκυρας, «με τρόπο που εξυπηρετεί τα κοινά τους συμφέροντα»
Ο Χαλίφα Χάφταρ με τον Ιμπραήμ Καλίν
New York Times: Ο Ντόναλντ Τραμπ ποντάρει στη «διπλωματία των ηγετών» με τον Πούτιν αλλά προκαλεί στρατηγική σύγχυση
Ο Αμερικανός πρόεδρος προτιμά τις απευθείας συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αντί μιας συνεκτικής στρατηγικής αλλά δέκα ημέρες μετά τη σύνοδο στην Αλάσκα, η ειρηνευτική διαδικασία έχει βαλτώσει
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Γερμανία: «Θα συμμετέχουμε στις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία για να μην τολμήσει ο Πούτιν να επιτεθεί ξανά»
Το Βερολίνο ξεκαθαρίζει την στάση του για σαφή και έμπρακτη υποστήριξη του Κιέβου μετά τις πρόσφατες συνομιλίες Τραμπ με Πούτιν και Ευρωπαίους ηγέτες
Ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Λαρς Κλίνγκμπεϊλ με τον Ουκρανό Υπουργό Οικονομικών Σέρχι Μαρτσένκο 1
Guardian: Πώς ο πρώην αρχηγός των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βαλέρι Ζαλούζνι «άδειασε» τον Τζέι Ντι Βανς
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί του μετά την αποτυχημένη συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, στις αρχές του χρόνου, αλλά ο Ζαλούζνι τον απέρριψε
Βαλέρι Ζαλούζνι 1