Κόσμος

Γερμανία: Νέος επικεφαλής της Bundesbank θα είναι ο οικονομολόγος Γιοακίμ Νάγκελ

Τον Γενς Βάιντμαν θα διαδεχθεί στην ηγεσία της Bundesbank ο οικονομολόγος Γιοακίμ Νάγκελ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Handelsblatt της Γερμανίας, η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Μάλιστα, όπως προβλέπει η διαδικασία, ο Γιοακίμ Νάγκελ θα προταθεί ως ο νέος επικεφαλής της Bundesbank από τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ενώ θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του και ο υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ.

Ο 55χρονος Γιοακίμ Νάγκελ, στέλεχος της Bundesbank επί 17 χρόνια – εκ των οποίων τα έξι στο προεδρείο – με θητεία στην κρατική Τράπεζα KfW και στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, θεωρείται «σοσιαλδημοκράτης με προσανατολισμό στην σταθερότητα» και η έγκριση της υποψηφιότητάς του αναμένεται χωρίς προβλήματα.

Η επίσημη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα ληφθεί είτε κατά την συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης είτε στην πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους καθώς ο Γενς Βάιντμαν έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του έτους.

Αύριο Τρίτη (21.12.2021) παραλαμβάνει από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, την επίσημη απαλλαγή από τα καθήκοντά του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Καμία συμφωνία με την Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος νέων κυρώσεων
Στον ΟΗΕ, το Ιράν και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει συμβιβασμός – Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Νέα Υόρκη
Η NASA σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη έπειτα από 50 χρόνια
Οι αστροναύτες Ριντ Γουάισμαν, Βίκτορ Γκλόβερ, Κριστίνα Κοχ και Τζέρεμι Χάνσεν, δεν θα προσεδαφιστούν στη Σελήνη, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν πέρα από χαμηλή γήινη τροχιά από την εποχή του Apollo 17 το 1972
Το Artemis II 1