Κόσμος

Γερμανία: Νοσοκομεία και κλινικές κινδυνεύουν με λουκέτο λόγω του κόστους ενέργειας

Μπροστά στο κίνδυνο χρεοκοπίας βρίσκονται νοσοκομεία και κλινικές στην Γερμανία εξαιτίας των τιμών της ενέργειας. Αυτό ανέφερε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

«Αν δεν αντιδράσουμε γρήγορα και στ’ αλήθεια δραστικά, θα υπάρξουν κλεισίματα» νοσοκομείων και κλινικών, τόνισε ο Λάουτερμπαχ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD της Γερμανίας.

Διευκρίνισε πως προγραμματίζει να διεξαγάγει συνομιλίες για τη χορήγηση περισσότερης ομοσπονδιακής οικονομικής βοήθειας σε νοσοκομεία και κλινικές με τον υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ την Τρίτη. Πρόσθεσε πως δεν μπορεί να αποκαλύψει αριθμούς προτού συζητήσουν.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ομοσπονδία των Νοσοκομείων της Γερμανίας κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει δράση άμεσα για να αποτρέψει τον κίνδυνο κλεισίματος νοσοκομείων, τονίζοντας πως ο κλάδος αντιμετωπίζει κενό χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών του σε υλικό και ενέργεια που θα φθάσει περί τα 15 δισεκ. ευρώ το 2022 και το 2023.

Αν και αμφισβήτησε τον αριθμό αυτό, ο Λάουτερμπαχ συμφώνησε ότι «τα νοσοκομεία θα αντιμετωπίσουν πολύ δραστικό πρόβλημα ρευστότητας τους αμέσως προσεχείς μήνες».

Στη Γερμανία των 83 και πλέον εκατ. κατοίκων λειτουργούν 1.900 νοσοκομεία με συνολική ονομαστική χωρητικότητα 490.000 κλινών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο Λίβυος στρατηγός Οσάμα Αλ-Μασρί για βασανισμούς μεταναστών – Είχε αφεθεί ελεύθερος από τις ιταλικές αρχές πριν ένα χρόνο
Ο Αλ-Μασρί είχε συλληφθεί προηγουμένως στο Τορίνο στις 19 Ιανουαρίου, κατόπιν εντάλματος σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια, δολοφονία και σεξουαλική βία
Ιταλική αστυνομία
Ανήλικοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακές επιπλοκές εκτιμά βρετανική έρευνα
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι καρδιακοί κίνδυνοι από τη μόλυνση από Covid είναι σημαντικά υψηλότεροι, ακόμα και σε νέους, συγκριτικά με εκείνους από το εμβόλιο της Pfizer
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού
Αμερικανός που δικάζεται στη Γαλλία για διπλή δολοφονία ισχυρίζεται ότι όλος ο κόσμος συνωμότησε εναντίον του
«Εμφανίστηκαν ως διά μαγείας», απάντησε για τα δεδομένα που βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο και δείχνουν ότι έψαχνε για το πώς σβήνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα
Γάλλοι αστυνομικοί