Κόσμος

Γερμανία: Οι Φιλελεύθεροι “χρεώνονται” την κρίση στη Θουριγγία

Το κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) στη Γερμανία είναι ο μεγάλος «χαμένος» της κρίσης που προκλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Θουριγγία.

Να θυμίσουμε πως ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων δέχθηκε να εκλεγεί Πρωθυπουργός του κρατιδίου με την στήριξη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), αλλά και της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD).

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία μέτρηση πρόθεσης ψήφου της εφημερίδας Bild, το FDP σε ομοσπονδιακό επίπεδο πέφτει στο 6%, μόλις μία μονάδα πάνω από το όριο εισόδου στη Βουλή, καταγράφοντας απώλειες δύο μονάδων από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), ακόμη και μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της αρχηγού του CDU Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ να παραιτηθεί από την ηγεσία, παραμένει στο 28%, ενώ οι Πράσινοι στο 20%, οι Σοσιαλδημοκράτες και η AfD στο 15%. Μία μονάδα κερδίζει η Αριστερά και φθάνει στο 10%.

Η προσεχής δοκιμασία για τα κόμματα είναι οι τοπικές εκλογές στο Αμβούργο, την επόμενη Κυριακή. Σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» του ZDF, οι Φιλελεύθεροι θα μείνουν πιθανότατα εκτός κοινοβουλίου, καθώς δεν ξεπερνούν το 4,5%. Στις εκλογές του 2015 το FDP είχε συγκεντρώσει ποσοστό 7,5%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ερντογάν: «Η Τουρκία θα διασφαλίζει την ασφάλεια της Λιβύης και θα προστατεύει τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο»
Ο Τούρκος προέδρος μίλησε με τον ηγέτη της λιβυκής κυβέρνησης στην Τρίπολη για την ενεργειακή συνεργασία των δύο πλευρών στην ανατολική Μεσόγειο
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Σουηδία: Η αστυνομία αποκαλύπτει πάνω από 17.000 ενεργά μέλη σε δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος
Οι σουηδικές αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: οι εγκληματικές συμμορίες εξακολουθούν να επεκτείνονται παρά τα αυστηρά μέτρα καταστολής – Ένα φαινόμενο που βυθίζει τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου κρίση ασφάλειας
Η αστυνομία στη Σουηδία