Κόσμος

Γερμανία: Οι μισοί πολίτες θέλουν ξανά εκλογές

Διχασμένοι είναι οι Γερμανοί πολίτες είναι διχασμένοι ως προς το τι πρέπει να γίνει εάν ναυαγήσουν τελικά οι διερευνητικές επαφές για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού «Τζαμάικα».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Bild, στο ερώτημα εάν θα πρέπει να επαναληφθούν οι εκλογές, το 47% τάσσεται υπέρ, 50% κατά ενώ οι υπόλοιποι ήταν ουδέτεροι. της προκήρυξης νέων εκλογών.

Από την έρευνα της γερμανικής εφημερίδας, προκύπτει επίσης πως μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα ήθελε τους Σοσιαλδημοκάτες του Μάρτιν Σουλτς να συνεργαστούν εκ νέου με την Άνγκελα Μέρκελ. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν θα ήθελαν να δουν κάτι τέτοιο να επαναλαμβάνεται, απάντησε “ναι” το 49%.
Το ίδιο διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες και

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, εάν τελικά ξαναγίνουν εκλογές το νεοναζιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) συνεχίζει να λαμβάνει 13% στην πρόθεση ψήφου.

Το CDU/CSU θα ψήφιζε το 31%, τους Πράσινους το 11%, το SPD το 21%, τους Φιλελεύθερους το 10% και το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) to 9%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο δείχνει την ιδιοκτήτρια του μπαρ να φεύγει με την ταμειακή αγκαλιά λίγο μετά τη φονική πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά
Όπως αναφέρει Ιταλός δημοσιογράφος, υπάρχει ένα βίντεο και φέρεται να δείχνει την ιδιοκτήτρια του μπαρ Constellation, Τζέσικα Μορέτι, να τρέπεται σε φυγή λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε η φωτιά με τα έσοδα της ημέρας
Αποτελέσματα της πυρκαγιάς και της έκρηξης που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της γιορτής της Πρωτοχρονιάς στο μπαρ «Le Constellation» στο Crans-Montana
Το Ιράν προειδοποιεί διαδηλωτές ενώ «βλέπει» ξένους πράκτορες και μισθοφόρους πίσω από τις κινητοποιήσεις
Το Ιράν εκτέλεσε άνδρα που καταδικάστηκε για κατασκοπεία υπέρ της Μοσάντ ενώ η Αυστραλία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω της τεταμένης κατάστασης
Ιράν