Κόσμος

Γερμανία: Πάνω από 300 δισ.ευρώ η ζημία από τον κορονοϊό

H πανδημία του κορονοϊού θα κοστίσει συνολικά μέχρι τον Ιούνιο 300 δισεκατομμύρια ευρώ στη γερμανική οικονομία, η οποία θα χρειαστεί χρόνια για να ανακάμψει.

Αυτό είναι το συμπέρασμα του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (ΙDW), το οποίο παρουσίασε σήμερα σχετικό υπολογιστικό μοντέλο προσομοίωσης.

Σύμφωνα με αυτό, οι ερευνητές αναμένουν ζημία ύψους 300 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Χωρίς την πανδημία του κορονοϊού, η οικονομία θα συνέχιζε να αναπτύσσεται. Παρόλο που το 13% των πολιτών είναι εν τω μεταξύ πλήρως εμβολιασμένο και τα κρούσματα μειώνονται, η πανδημία της κορονοϊού αφήνει εξαιρετικά σοβαρά ίχνη πίσω της, όπως ανέφεραν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας στην παρουσίασή τους.

Για τους υπολογισμούς του, το εν λόγω Ινστιτούτο προσομοίωσε τα στοιχεία μιας ενεργούς οικονομίας χωρίς τους περιορισμούς της πανδημίας και τα συνέκρινε με την πραγματική εξέλιξη των στοιχείων της οικονομίας λόγω του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας μειώθηκε κατά 4,8% το 2020 λόγω της πανδημίας. Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκκενώθηκε προληπτικά το αεροδρόμιο του Δουβλίνου λόγω συναγερμού - Δεν σχετίζεται με την κυβερνοεπίθεση
Το Τέρμιναλ 2 του αεροδρομίου του Δουβλίνου εκκενώθηκε το Σάββατο μετά από συναγερμό ασφαλείας – Το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με την κυβερνοεπίθεση που έπληξε αρκετά ευρωπαϊκά αεροδρόμια
Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει την αστυνομία να παρεμβαίνει στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου
Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις από την κυβερνοεπίθεση σε Χίθροου, Βερολίνο και Βρυξέλλες – «Οι πτήσεις θα επηρεαστούν για μέρες»
Μια μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση παρέλυσε μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων στον τομέα των αερομεταφορών
Οι ταξιδιώτες περιμένουν κοντά στα γκισέ check-in στο Τερματικό 2 του αεροδρομίου Heathrow, εν μέσω καθυστερήσεων και ακυρώσεων πτήσεων, που οφείλονται σε διακοπή των συστημάτων check-in και επιβίβασης λόγω κυβερνοεπίθεσης
3
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ο Ουκρανός πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι θα έχει συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη με τον Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Χάος με δεκάδες καθυστερήσεις πτήσεων σε Χίθροου, Βρυξέλλες και Βερολίνο – Τεράστιες ουρές στο check-in
Εκατοντάδες πτήσεις καθυστέρησαν, με τους επιβάτες να σχηματίζουν ατελείωτες ουρές στα check-in, μετά την κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε τα συστήματα σε Χίθροου, Βρυξέλλες και Βερολίνο
Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές
16