Κόσμος

Γερμανία: Παραιτήθηκε το στέλεχος του AfD που πόζαρε πάνω στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος

Παραιτήθηκε το στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στο κεντρικό ομόσπονδο κρατίδιο της Θουριγγίας, μετά τον σάλο που προκάλεσε το γεγονός ότι πόζαρε για να φωτογραφηθεί ανεβασμένος πάνω στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο.

«Ο Χόλγκερ Βίντερσταϊν παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της τοπικής οργάνωσης του AfD στο Ζόνεμπεργκ» ανακοίνωσε ο Τόρμπεν Μπράγκα, αναπληρωτής εκπρόσωπος της ακροδεξιάς παράταξης στη Θουριγγία.

Το στέλεχος του AfD πόζαρε πάνω στο μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και άλλων από τους ναζί στο περιθώριο διαδήλωσης οπαδών της παράταξης στη γερμανική πρωτεύουσα.

Φωτογραφήθηκε με τα χέρια απλωμένα. Κατόπιν το ανέβασε στο Facebook, προτού τη διαγράψει. Ο πρέσβης του Ισραήλ στη Γερμανία, ο Ρον Προσόρ, σχολίασε το επεισόδιο μέσω Twitter, απευθυνόμενος σε δεύτερο πρόσωπο: «κ.Βίντερσταϊν, όλοι σας βλέπουν ενώ χορεύετε ντροπιάζοντας τον εαυτό σας και το κόμμα σας».

Ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για το Άουσβιτς Κριστόφ Χόιμπνερ χαρακτήρισε «αηδιαστικό» το συμβάν, κάνοντας λόγο για πολύ βαριά προσβολή στους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος και στους συγγενείς όσων σφαγιάστηκαν από το ναζιστικό καθεστώς.

Η ίδια η ηγεσία του AfD καταδίκασε την «εξαιρετικά ασεβή συμπεριφορά» του Χόλγκερ Βίντερσταϊν με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε. Ο κρατιδιακός υπουργός Εσωτερικών της Θουριγγίας, ο Γκέοργκ Μάγερ, δήλωσε ότι η ενέργεια του στελέχους του AfD δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και ανακοίνωσε πως θα γίνει έρευνα ποινικής φύσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικό «χτύπημα» στο Ιράν και ο Πεζεσκιάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ ότι «υποκινούν τους ταραξίες»
Ο Ρεζά Παχλαβί, που θεωρείται ένας από τους πιθανούς «διαδόχους» του Αλί Χαμενεΐ, σε σημερινό του μήνυμα κάνει ειδική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Χάος στο Ιράν: Βίντεο με πυροβολισμούς κατά διαδηλωτών – Τεχεράνη και Ουάσιγκτον εξαπολύουν απειλές
Ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ διαδηλωτές βρίσκονται στους δρόμους της Τεχεράνης - Οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις με τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης στο Ιράν με την Τεχεράνη να απαντά
Αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν