Κόσμος

Γερμανία: Ψάχνουν να βρούν πως αυτοκτόνησε ο τρομοκράτης μέσα στο κελί του!

Ο Τζάμπερ αλ Μπακρ, που αυτοκτόνησε χθες το βράδυ στη φυλακή δύο ημέρες μετά τη σύλληψή του ως ύποπτος για την προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία, δεν παρουσίαζε άμεσες τάσεις αυτοκτονίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του κρατιδίου της Σαξωνίας.

Ο ύποπτος είχε κριθεί «ήρεμος» από ψυχολόγο που συνομίλησε μαζί του, εξήγησε ο επικεφαλής των σωφρονιστικών υπηρεσιών Ρολφ Γιάκομπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Δρέσδη.

Παραδέχθηκε ότι ο δικαστής έκρινε ότι ο συλληφθείς παρουσίαζε τάσεις αυτοκτονίας, αλλά επέμεινε ότι ο κίνδυνος δεν ήταν άμεσος, διευκρίνισε ο Ρολφ Γιάκομπ. Για τον λόγο αυτόν, το επίπεδο παρακολούθησης πέρασε την δεύτερη ημέρα από έλεγχο κάθε 15 λεπτά σε έλεγχο κάθε 30 λεπτά.

«Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί, αλλά δυστυχώς συνέβη…δυστυχώς η εκτίμηση των ειδικών (ψυχολόγων) δεν επιβεβαιώθηκε» από τα γεγονότα, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σαξωνίας Σεμπάστιαν Γκέμκοφ. Ο Τζάμπερ αλ Μπακρ βρέθηκε κρεμασμένος με το μπλουζάκι του από το παράθυρο του κελιού του χθες το βράδυ και κάθε προσπάθεια ανάνηψης απέβη άκαρπη.

«Είμαι συγκλονισμένος και έκπληκτος που έγινε δυνατόν να συμβεί αυτό», δήλωσε χθες το βράδυ ο συνήγορός του Αλεξάντερ Χούμπνερ, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «δικαστικό σκάνδαλο», αφού ο πελάτης του έκανε απεργία πείνας από τη στιγμή της φυλάκισής του και είχε προσπάθήσει να αυτοκτονήσει δια ηλεκτροπληξίας.

Η γερμανική αστυνομία είχε ήδη επικριθεί για την αποτυχία της να συλλάβει τον ύποπτο στο Σέμιτς της Σαξωνίας, τη στιγμή που βρισκόταν υπό παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο ύποπτος προετοίμαζε επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους κατά ενός από τα αεροδρόμια του Βερολίνου: 1,5 TNT βρέθηκε στο σπίτι του. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες Πληροφοριών, είναι πιθανόν να πραγματοποιούσε την επίθεση και εντός της εβδομάδας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Συμφωνήσαμε με την Ελλάδα για εισαγωγές φυσικού αερίου» – Στις 13:45 η συνάντηση με Μητσοτάκη
Η δήλωση Ζελένσκι έγινε πριν από την σημερινή άφιξή του στην Ελλάδα, πρώτο σταθμό των επισκέψεών σε χώρες της Ευρώπης - Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συναντηθεί με τον Κώστα Τασούλα και τον Νικήτα Κακλαμάνη
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 60
Χακάν Φιντάν: Ιστορική παραίσθηση η μη αποδοχή της λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
Ισχυρίστηκε ότι «στο βόρειο τμήμα ζουν Τούρκοι, στο νότιο τμήμα ζουν Έλληνες και, χάρη στην παρουσία του τουρκικού στρατού, από το 1974 και μετά, συνεχίζεται η ζωή χωρίς να έχει ανοίξει ρουθούνι»
Χακάν Φιντάν