Κόσμος

Γερμανία: Ρεκόρ με πάνω από 656.000 εμβολιασμούς σε ένα 24ωρο

Ρεκόρ εμβολιασμών κατά του κορονοϊού σημειώθηκε την Τετάρτη με την χορήγηση 656.357 δόσεων εμβολίων σε όλη την Γερμανία.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί την Τρίτη, με 367.000 εμβολιασμούς. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, ο ρυθμός των εμβολιασμών φαίνεται ότι επιταχύνθηκε σημαντικά με την συμμετοχή των οικογενειακών γιατρών στην διαδικασία, καθώς περισσότεροι από 300.000 εμβολιασμοί έγιναν χθες σε ιδιωτικά ιατρεία στη Γερμανία.

Αυτή τη στιγμή το 13,8% των Γερμανών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της Covid-19. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος των πολιτών για εμβολιασμό είναι και το γεγονός ότι στο πρώτο σε όλη την Γερμανία εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, στο Ζάαρλαντ, μεταξύ Μ. Παρασκευής και Κυριακής του Πάσχα κλείστηκαν 15.000 ραντεβού για τις ώρες από 22:00 έως 7:00.

Αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας του κρατιδίου, στο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί με ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα νυχτερινά ραντεβού έχουν κλείσει έως και τα μέσα Μαΐου. Το πότε θα υπάρχουν και πάλι διαθέσιμα ραντεβού εξαρτάται αποκλειστικά από τις παραδόσεις των εμβολίων, διευκρίνισε το υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Συναγερμός μετά την πτήση ύποπτων drones πάνω από φάλαγγα αρμάτων Leclerc
Οι γαλλικές αρχές διεξάγουν έρευνα μετά την πτήση ύποπτων drones πάνω από ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων μια μονάδα παραγωγής πυρίτιδας και μια φάλαγγα αρμάτων μάχης Leclerc
Ένα γαλλικό άρμα μάχης Leclerc
Βατικανό: Ο Ιησούς δεν εμφανίστηκε σε μικρή πόλη στη Γαλλία – Ο πάπας Λέων βάζει τέλος σε «μύθο» δεκαετιών
Το Βατικανό έβαλε επισήμως τέλος στις φερόμενες εμφανίσεις του Ιησού στο Ντοζουλέ, στη βόρεια Γαλλία, τονίζοντας ότι αυτές οι αφηγήσεις δεν πρέπει να θεωρούνται αυθεντικές από τους καθολικούς πιστούς
Ο Πάπας Λέων
Βρέθηκε το μαύρο κουτί του τουρκικού C-130 που συνετρίβη στη Γεωργία - «Στείλαμε 46 άτομα για να ερευνήσουν το δυστύχημα»
Όπως είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μια ομάδα που απαρτίζεται από 46 άτομα, εστάλη από την Τουρκία για να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης από κοινού με τις γεωργιανές Αρχές
Τουρκικό C-130 συνετρίβη στη Γεωργία 6