Κόσμος

Γερμανία: Στενεύουν τα περιθώρια! Αύριο εκπνέει η προθεσμία για συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης

Η νέα προθεσμία προκειμένου τα κόμματα να καταλήξουν σε μια κατ' αρχήν συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού εκπνέει την Κυριακή (19.11.2017) στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) και οι αντιπροσωπείες βρίσκονται σε εντατικές διαβουλεύσεις από το πρωί.

Σε βασικά «αγκάθια» έχουν αναδειχθεί η πολιτική για το κλίμα, με τους Πράσινους να διεκδικούν γενναιότερη μείωση στην εκπομπή καυσαερίων, το μεταναστευτικό, όπου οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) προβάλλουν σοβαρές αντιρρήσεις κυρίως στο ζήτημα της επανένωσης οικογενειών προσφύγων, αλλά και στο ανώτατο όριο προσφύγων που θα δέχεται η χώρα και ο φόρος αλληλεγγύης που καταβάλλεται για την επανένωση της Γερμανίας, η κατάργηση του οποίου αποτελούσε κεντρική προεκλογική δέσμευση των Φιλελευθέρων (FDP).

«Το βράδυ θα έχουμε μια αίσθηση για το αν τελικά θα λειτουργήσει», δήλωσε ο Βαυαρός Πρωθυπουργός και Αρχηγός του CSU, Χορστ Ζεεχόφερ, ενώ ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας CDU/CSU δήλωσε ότι «οι επόμενες δύο ημέρες θα είναι αποφασιστικές».

Παρέμβαση στο θέμα πραγματοποίησε σήμερα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag» συνέστησε στους εμπλεκόμενους να μην τους καταλαμβάνει «ο πανικός νέων εκλογών», καθώς η διαδικασία που ακολουθείται έως τώρα δεν είναι ασυνήθιστη. «Υπάρχουν πάντα προσπάθειες από τα κόμματα να ανεβάσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά τα κέρδη τους πριν προχωρήσουν. Αυτό που είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες δεν διαφέρει και τόσο από αυτό που συνέβαινε σε προηγούμενες διαπραγματεύσεις», δήλωσε. Ωστόσο, κάλεσε όλους να ανταποκριθούν στην ευθύνη τους απέναντι στη χώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει ότι το Κατάρ προσέφερε ένα πολυτελές αεροσκάφος στον Ντόναλντ Τραμπ
Το «ιπτάμενο παλάτι» προσφέρθηκε ως «δώρο» από τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ και προορίζεται να χρησιμοποιείται επισήμως από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χτυπάει τη γροθιά του καθώς αποβιβάζεται από το Air Force One στο διεθνές αεροδρόμιο Palm Beach
Ο Γάλλος ΥΠΕΞ καλεί τον Πούτιν να συναντήσει τον Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη – «Προϋπόθεση η κατάπαυση του πυρός»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας τόνισε ωστόσο ότι η κατάπαυση του πυρός είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση για την Ουκρανία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι