Κόσμος

Γερμανία: Στις 18 Οκτωβρίου οι συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Στις 18 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τον σχηματισμό νέας γερμανικής κυβέρνησης. Την επίσημη ανακοίνωσε έκανε η Άνγκελα Μέρκελ.

Οι συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης στην Γερμανία προαναγγέλονται περίπλοκες και θα διεξαχθούν ανάμεσα σε Χριστιανοδημοκράτες, τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της καγκελαρίου και οι βαυαροί σύμμαχοί της της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) θα «προσκαλέσουν κατ’ αρχάς το FDP (φιλελεύθεροι) και μετά τους Πράσινους στις 18 Οκτωβρίου για χωριστές συνομιλίες.

Στη συνέχεια, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν διερευνητικές συνομιλίες με όλους τους εταίρους», δήλωσε η καγκελάριος απευθυνόμενη σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καθ' οδόν ο Ζελένσκι προς την Άγκυρα για συνάντηση με Ερντογάν - «Θα περιμένω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα περιμένει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για να πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνομιλίες σχετικά με τον τριετή και πλέον πόλεμο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Τρεις εργάτες σκοτώθηκαν στη Γαλλία όταν καταπλακώθηκαν από έναν παλιό πέτρινο τοίχο
Το συνδικάτο οικοδόμων απηύθυνε έκκληση για «ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας», υπογραμμίζοντας πως η Γαλλία είναι μεταξύ των χωρών με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων σε εργασιακούς χώρους
Γαλλικό ασθενοφόρο