Κόσμος

Γερμανία: Συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες σε συνέντευξη Τύπου

Σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης με τον Φρίντριχ Μερτς να εκλέγεται και τυπικά στις 6 Μαΐου κατέληξαν η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) στη Γερμανία.

Η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού, μεταδόθηκε από τα γερμανικά ΜΜΕ και αναμένεται να παρουσιαστεί σε κοινή συνέντευξη Τύπου των αρχηγών των κομμάτων στις 16:00 (ώρα Ελλάδος).

Από εδώ και πέρα αναμένεται να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες καθώς και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ομοσπονδιακά υπουργεία και άλλες κρίσιμες θέσεις.

Η συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης θα πρέπει να περάσει από ένα «μικρό συνέδριο» στους κόλπους των Χριστιανοδημοκρατών, έτσι ώστε να λάβει την έγκριση των μελών του κόμματος. Οι Σοσιαλδημοκράτες προκρίνουν την επιλογή της διαδικτυακής ψηφοφορίας, ενώ για τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές αρκεί σχετική απόφαση του προεδρείου του κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Βενεζουέλα στα πρόθυρα πολέμου: Ο Τραμπ στέλνει αεροπλανοφόρο για να διαλύσει τα καρτέλ ναρκωτικών – Αντιδρά ο Μαδούρο
«Μηχανεύονται νέο αιώνιο πόλεμο, υπόσχονταν πως δεν θα αρχίσουν ποτέ ξανά πόλεμο και κατασκευάζουν έναν πόλεμο τον οποίο θα αποτρέψουμε», τόνισε ο Νικολάς Μαδούρο
Ντόναλντ Τραμπ
«ΗΠΑ και Ρωσία κοντά στη λύση για την Ουκρανία – Σημαντικό ότι ο Ζελένσκι αναγνώρισε τις γραμμές των μετώπων», λέει το Κρεμλίνο
«Χαμηλός ο αντίκτυπος των νέων κυρώσεων στο πετρέλαιο», εκτίμησε ειδικός απεσταλμένος της Ρωσίας - «Η συνάντηση Τραμπ με Πούτιν δεν ακυρώθηκε αλλά αναβλήθηκε»
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν 37