Κόσμος

Γερμανία: «Τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο τον κορονοϊό» λένε ειδικοί

Τα διαγνωστικά τεστ αντιγόνου, τα οποία χρησιμοποιούνται μαζικά σε σχολεία, εταιρείες και μπροστά από καταστήματα, δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο τον κορονοϊό σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς.

«Τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ σίγουρα δεν θα μας οδηγήσουν εκτός πανδημίας. Επομένως, δεν πρέπει να νοούνται ως το κλειδί για περισσότερη ελευθερία», δήλωσε ο Τόρστεν Λερ ερευνητής μοντέλων διάδοσης του κορονοϊού στο Πανεπιστήμιο του Ζάαρλαντ, στο «Spiegel».

Τι λένε οι ειδικοί στην Γερμανία

Επίσης, ο λοιμωξιολόγος Όλιβερ Κέπλερ του Πανεπιστημίου του Μονάχου δεν πιστεύει ότι με τα μαζικά τεστ αντιγόνου μπορεί να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η πανδημία του κορονοϊού. μια τέτοια άποψη είναι παράλογη και σε καμία περίπτωση δεν βασίζεται σε στοιχεία. Αυτά τα τεστ υπερπροβάλλονται με περισσή ρητορική ελπίδας, υπάρχει όμως ένα βαθύ χάσμα μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας», δήλωσε στο Spiegel.

Click4more: Κορονοϊός: Πρόβλεψη «μαχαιριά» από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ

Σύμφωνα με μια μελέτη της ανεξάρτητης Cochrane Collaboration, τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ αντιγόνων ανιχνεύουν κατά μέσο όρο μόλις το 58% των μολυσμένων ασυμπτωματικών ατόμων. Στα παιδιά, τα μειονεκτήματα των τεστ είναι ακόμη πιο εμφανή.

Περίπου τα τρία τέταρτα των μολυσμένων μαθητών ηλικίας έως 14 ετών δεν εντοπίσθηκαν από τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ που γίνονταν δύο φορές την εβδομάδα στην Αυστρία. Αυτή είναι η εκτίμηση του τρίτου γύρου έρευνας η οποία διεξήχθη σε σχολεία της χώρας, όπως είπε στο «Spiegel» πριν από δύο εβδομάδες ο Μίχαελ Βάγκνερ, μικροβιολόγος του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Ο Βάγκνερ εκτιμά ότι «περίπου το 40% από αυτά τα παιδιά έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό».

«Η επιστήμη πληροφόρησε τους υπεύθυνους λήψης πολιτικών αποφάσεων σχετικά με τα προβληματικά στοιχεία, αλλά όπως φαίνεται από κάποιο σημείο και μετά δεν ήθελε κανείς μας ακούσει», τόνισε ο Κέπλερ στο γερμανικό περιοδικό.

Πηγή: Der Spiegel.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρώμη από τις εκρήξεις σε βενζινάδικο: 21 τραυματίες, ανάμεσά τους πυροσβέστες και αστυνομικοί – Δείτε βίντεο
Οι περισσότεροι από τους τραυματίες φέρουν σοβαρά εγκαύματα - Η έκρηξη φαίνεται πως προκλήθηκε όταν φορτηγό προσέκρουσε σε αγωγό ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ανεφοδιασμός με υγραέριο
Ισχυρή έκρηξη στη Ρώμη
11
Απογοητευμένος ο Τραμπ με τον Πούτιν μετά την επικοινωνία τους: «Δεν σκέφτεται να σταματήσει και είναι πολύ κακό»
Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να συνομιλήσει και με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Τι ανέφερε ο Αμερικανός για το «πάγωμα» στις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία
Ντόναλντ Τραμπ
Σε αργία 139 εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ: Κατηγορούνται πως επέκριναν τις πολιτικές Τραμπ
«Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος έχει πολιτική μηδενικής ανοχής για γραφειοκράτες καριέρας που παρανόμως υπονομεύουν και σαμποτάρουν την ατζέντα της κυβέρνησης»
Ντόναλντ Τραμπ