Κόσμος

Γερμανία: Θέλουν υποψήφιο της κεντροδεξιάς τον Μάρκους Ζέντερ αντί του Άρμιν Λάσετ για νέο καγκελάριο

Στη Γερμανία έναν μήνα πριν τις εκλογές οι περισσότεροι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι δεν θέλουν ως υποψήφιο καγκελάριο τον Άρμιν Λάσετ. Σύμφωνα με νέα έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα, κερδίζει πόντους ο Μάρκους Ζέντερ.

Στη δημοσκόπηση του ομίλου ερευνών αγοράς Civey στη Γερμανία, 70% αυτών που υποστηρίζουν τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και το βαυαρικό αδελφό κόμμα της, τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), θέλουν ο Λάσετ να αντικατασταθεί από τον επικεφαλής της CSU Μάρκους Ζέντερ.

Ο Ζέντερ ήταν κάποτε φαβορί για να είναι υποψήφιος των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων για την καγκελαρία, όμως έχασε από τον Λάσετ στην εκλογική αναμέτρηση για τη θέση, που έγινε τον Απρίλιο.

Γερμανία – Προβάδισμα Μάρκους Ζέντερ 

Όταν ερωτήθηκαν, «θα πρέπει ο ηγέτης της CSU Μάρκους Ζέντερ να αντικαταστήσει τον ηγέτη της CDU Άρμιν Λάσετ ως υποψήφιος της Ένωσης για την καγκελαρία;», μόνο 23% των υποστηρικτών των CDU/CSU είπαν ότι προτιμούν να παραμείνει ως υποψήφιος ο Λάσετ.

Ωστόσο ο βαυαρός πρωθυπουργός Ζέντερ φάνηκε χθες Τρίτη (24.08.2021) να αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι αυτός υποψήφιος, λέγοντας στο δίκτυο muenchen.tv πως δεν έχει περαιτέρω φιλοδοξίες να είναι υποψήφιος καγκελάριος – ούτε τώρα ούτε σε τέσσερα χρόνια.

«Βγήκα μπροστά μία φορά, δεν χρειάζεται δεύτερη», δήλωσε προσθέτοντας ότι η αλλαγή του υποψήφιου καγκελάριου της χριστιανοδημοκρατικής ένωσης τώρα είναι όνειρο θερινής νυκτός.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Τουρκία ζητά βοήθεια από τη Γερμανία για την ανάλυση του μαύρου κουτιού του αεροσκάφους που συνετρίβη
Ο στρατηγός Μοχάμεντ αλ Χαντάντ, επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης, τέσσερις σύμβουλοί του και το τριμελές πλήρωμα του αεροσκάφους σκοτώθηκαν
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Γαλλία: Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για ουκρανική επίθεση με στόχο την κατοικία του Πούτιν
«Η Ουκρανία και οι εταίροι της είναι προσηλωμένοι σε μια πορεία ειρήνης, ενώ η Ρωσία έχει επιλέξει να συνεχίσει και να εντείνει τον πόλεμο της κατά της Ουκρανίας» είπε πηγή προσκείμενη στον Γάλλο πρόεδρο
Εμανουέλ Μακρόν
Ο Πούτιν και το «μυστικό παλάτι» των 100 εκατ. λιρών στην κατεχόμενη Κριμαία – Κρυοθάλαμος, ιδιωτικό νοσοκομείο και χρυσά μπάνια
Σύμφωνα με έγγραφα και φωτογραφικό υλικό, οι εσωτερικοί χώροι ξεπερνούν σε χλιδή άλλα γνωστά παλάτια του Πούτιν - Αποκαλυπτική έρευνα της ομάδας του Αλεξέι Ναβάλνι
Βλαντιμίρ Πούτιν 22