Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γερμανία: Το τέλος της πανδημίας θα έρθει όταν θα έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού

Γερμανία: Το τέλος της πανδημίας θα έρθει όταν θα έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού
photo Reuters

Το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού θα φανεί όταν θα έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού, δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ και ζήτησε από τους πολίτες στη Γερμανία να συνεχίσουν την προσπάθεια.

«Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε τον έλεγχο της πανδημίας. Καταναλώνουμε μεγάλες δυνάμεις προκειμένου να κρατήσουμε ένα μπαλόνι γεμάτο αέρα κάτω από το νερό», δήλωσε ο κ. Βίλερ και προσέθεσε ότι «όταν θα έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού, τότε μόνο θα φανεί και το τέλος της πανδημίας». Μετά, θα υπάρχουν νέα κρούσματα, αλλά όχι ένα νέο κύμα, διευκρίνισε.

«Ωστόσο, με την αύξηση των εμβολιασμών από εβδομάδα σε εβδομάδα, ορισμένα μεμονωμένα μέτρα θα μπορούσαν επίσης να αποσυρθούν σταδιακά. Το μπαλόνι, για να το πούμε παραστατικά, χάνει αργά αέρα, και χρειάζεται όλο και λιγότερη δύναμη για να το συγκρατήσουμε. Το μπαλόνι όμως έχει ακόμα αρκετό αέρα. Πρέπει επομένως, να προχωρούν γρήγορα οι εμβολιασμοί και να ανοίγουμε με ελεγχόμενο τρόπο», τόνισε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί στην Γερμανία το 31,5% τουλάχιστον με μία δόση, ενώ και τις δύο δόσεις έχει λάβει το 8,8%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις