Κόσμος

Για τις οικονομικές τους δραστηριότητες ανακρίθηκαν οι γιοι του Μουμπάρακ

Οι γιοι του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ ανακρίθηκαν σχετικά με τις οικονομικές δραστηριότητές τους στην Κύπρο και τη Βρετανία

στο πλαίσιο της έρευνας για διαφθορά που διεξάγεται σε βάρος της οικογένειάς τους, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας.

Οι Αλάα και Γκαμάλ Μουμπάρακ ανακρίθηκαν στη φυλακή του Καΐρου όπου κρατούνται αφού το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να τους μεταφέρει στο κτίριο της Εισαγγελίας, στο κέντρο της πρωτεύουσας, “για λόγους ασφαλείας”.

    Η ανάκριση περιστράφηκε “γύρω από τις σχέσεις που είχε ο καθένας από αυτούς με μια εταιρεία που εδρεύει στην Κύπρο και στη Βρετανία, η οποία ασχολείται με επενδύσεις και χρηματοδοτείται από ορισμένους επιχειρηματίες”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

    Οι γιοι του Μουμπάρακ κατηγορούνται επίσης ότι υποχρέωναν επιχειρηματίες να τους κάνουν μετόχους σε τοπικούς ομίλους με ξένες εταιρείες.

    Πριν από την εξέγερση που οδήγησε στην πτώση του Μουμπάρακ ο Γκαμάλ ήταν στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος και θεωρείτο από πολλούς ως ο διάδοχος του πατέρα του. Ο αδελφός του, Αλάα, έκανε καριέρα ως επιχειρηματίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο – Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας οδηγός
Μερικοί από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ένας άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο οδηγός του λεωφορείου «ήταν ο τελευταίος που μπόρεσε να απεγκλωβιστεί, γιατί είχε σφηνωθεί»
Γερμανία
Ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό, Ντομινίκ, ύποπτος για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμού και φόνου
Ο Ντομινίκ Πελικό υπενθυμίζεται ότι καταδικάστηκε το 2024 σε κάθειρξη 20 ετών επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του και επέτρεπε σε δεκάδες αγνώστους να τη βιάζουν μέσα στο σπίτι της οικογένειας
πελικό
Τα «μαζεύει» ο Ράμα για τους Έλληνες «κληρονόμους του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη» – Μιλούσε λέει, «φιλικά και χιουμοριστικά»
«Είναι απίστευτο ότι μια φράση που ειπώθηκε για πλάκα μπορεί να βγει εντελώς από το πλαίσιο και να μετατραπεί σε δημόσια διαμάχη που τροφοδοτείται από εθνικιστικό πάθος» γράφει σε ανάρτησή του
Έντι Ράμα 31