Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γιατί καθυστέρησε η πώληση του σπιτιού με το τελευταίο έργο του Banksy

Γιατί καθυστέρησε η πώληση του σπιτιού με το τελευταίο έργο του Banksy

Τελικά θα πωληθεί ή όχι το σπίτι όπου ο Banksy ζωγράφισε το περίφημο, πλέον, «Aachoo!!»; Το έργο που δείχνει μια γιαγιά να φτερνίζεται με τόση ένταση που της φεύγει ακόμη και μασέλα.

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού στο Μπρίστολ της Αγγλίας το είχαν βάλει για πώληση και μόλις στον τοίχο τους εμφανίστηκε το έργο του Banksy, το οίκημα πήρε… άλλη αξία.

Ο έργο του Banksy εμφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη και από τότε υπήρξαν φήμες πως οι ιδιοκτήτες του σπιτιού αποφάσισαν να καθυστερήσουν την πώλησή του.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)

Σύμφωνα με τον Νικ Μάκιν, γιο της ιδιοκτήτριας, η μητέρα του χρειάστηκε λίγο χρόνο για να το σκεφτεί μετά τη μεγάλη αξία που πήρε το σπίτι. Αλλά η πώληση είναι απόφαση ειλημμένη τόνισε στο BBC.

«Έχει αυξηθεί η αξία του και έπρεπε να αφιερώσει λίγο χρόνο για να το σκεφτεί, αλλά η απόφασή της να το πωλήσει δεν έχει αλλάξει» είπε.  

A new street artwork entitled ‘Aachoo!!’ by Banksy is seen in Totterdown, Bristol, Britain December 11, 2020. REUTERS/Rebecca Naden

Ο Μάκιν είπε ακόμα ότι επάνω στον τοίχο που φιλοξενεί το έργο έχει τοποθετηθεί μία διαφάνεια για να το προστατεύει καθώς επίσης έχει εγκατασταθεί σύστημα συναγερμού.

Σημειώνεται ότι οι τοιχογραφίες του Banksy πωλούνται για περισσότερα από 100.000 δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις