Κόσμος

Γιατί πληρώνει 757 ευρώ το χρόνο ο κάθε Ιταλός

Κάθε Ιταλός πληρώνει 757 ευρώ το χρόνο για την λειτουργία του πολιτικού συστήματος της χώρας, σύμφωνα με σχετικούς υπολογισμούς που περιέχονται σε έρευνα του συνδικάτου Uil.

Συνολικά, ο ετήσιος προϋπολογισμός του κοινοβουλίου, των υπόλοιπων θεσμικών οργάνων του πολιτικού συστήματος και οι πληρωμές των διαφόρων συμβούλων του απορροφούν κάθε χρόνο 23,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Ένα εκατομμύριο Ιταλοί πολίτες ζουν χάρη σε εισοδήματα που παράγονται άμεσα από το πολιτικό σύστημα», ποσό το οποίο ισούται με «το 5% της εργατικής δύναμης της χώρας», δήλωσε αναφερόμενος στην συγκεκριμένη έρευνα ο γραμματέας του Uil, Λουίτζι Αντζελέτι.

Η έρευνα της Uil αναφέρει μεταξύ άλλων ότι για την κάλυψη του κόστους της λειτουργίας των αιρετών της κεντρικής κρατικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης δαπανώνται 6,1 δισεκατομμύρια ευρώ , 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ για την πληρωμή των μελών των διοικητικών συμβουλίων εταιριών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ για προσωρινές προσλήψεις σε γραφεία των πολιτικών, χρήση αυτοκινήτων δαπάνη του δημοσίου κ.ά.

Σύμφωνα με το ιταλικό συνδικάτο, θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν άμεσα 7 δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς να τρωθεί στο ελάχιστο η λειτουργία των θεσμών της χώρας.

Προς το παρόν, οι φετινές δαπάνες για την λειτουργία του κεντρικού πολιτικού συστήματος παρουσιάζονται μειωμένες κατά 4,6% σε σχέση με το 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πάπας Φραγκίσκος γίνεται 77 ετών και κάλεσε άστεγους για να το γιορτάσει – ΦΩΤΟ

Ιταλός υπουργός Οικονομικών: Η ύφεση τελείωσε

Ο Ιταλός πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα στη Γερμανία: Ασχοληθείτε με την ανάπτυξη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη CNN: Το άγνωστο παρασκήνιο της διάσωσης του πιλότου από το Ιράν – Η καταστροφή των C-130 και η «μπλόφα»
Οι ιρανικές αρχές υποστήριξαν ότι τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις τους, ενώ ο Τραμπ δεν έκανε αναφορά σε απώλειες, τονίζοντας ότι «κανένας Αμερικανός στρατιωτικός δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε»
Τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η επιχείρηση των ΗΠΑ / Reuters 5
Μπαράζ απειλών Τραμπ κατά του Ιράν: «Ο χρόνος λήγει την Τρίτη, θα σας ανατινάξουμε» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Το Ιράν προειδοποιεί ότι σε περίπτωση επίθεσης κατά των υποδομών του, η Τεχεράνη θα ανταποκριθεί στοχεύοντας παρόμοιες υποδομές των ΗΠΑ, επιμένοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν αυτοάμυνα και όχι επιλογή
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 56χρονου ορειβάτη με ελικόπτερο στο Αγρίνιο
Ο 56χρονος Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας αφού απεγκλωβίστηκε από το δύσβατο σημείο, φέροντας τραύματα στο σώμα του μεταφέρθηκε με Super Puma στο νοσοκομείο του Ρίου
Αγρίνιο
Τραμπ στη Wall Street Journal: «Θα καταστρέψω τα εργοστάσια ενέργειας του Ιράν, εάν δεν ανοίξουν τα Στενά»
«Βρισκόμαστε σε πολύ ισχυρή θέση και η συγκεκριμένη χώρα θα χρειαστεί 20 χρόνια για να ανοικοδομηθεί, αν είναι τυχερή, αν εξακολουθεί να υπάρχει ως χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
REUTERS
Χάος στον Λίβανο: Έντεκα νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις σε Τζνα και Χαρφάτα, ανάμεσά τους και παιδιά – Πάνω από 30 τραυματίες
Το Ισραήλ σκοπεύει να θέσει υπό τον έλεγχό του μια «ζώνη ασφαλείας» σε βάθος 30 χλμ εντός του εδάφους του Λιβάνου, ενώ έχει εκδώσει εντολές εκκένωσης που καλύπτουν περίπου το 15% του λιβανέζικου εδάφους
Λίβανος