Κόσμος

Γιούνκερ: Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. αλλά…

Η διακοπή των διαπραγματεύσων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνιστούσε "ένα σοβαρό λάθος της εξωτερικής πολιτικής" κρίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD και πρόκειται να προβληθεί την Κυριακή.

Στη συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο Γιούνκερ είπε ότι θα ήταν αντιπαραγωγικό να “παγώσουν” οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, απορρίπτοντας την πρόταση του καγκελαρίου της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραδέχτηκε ότι η Τουρκία επί του παρόντος δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ. “Η Τουρκία, στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και σίγουρα όχι αν επαναφέρει τη θανατική ποινή, όπως ζητούν ορισμένοι”, τόνισε.

“Δεν νομίζω ότι θα βοηθούσε αν λέγαμε μονομερώς στην Τουρκία ότι οι διαπραγματεύσεις τερματίζονται”, πρόσθεσε.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Περού: Ανεπιθύμητη από το Κογκρέσο η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ – Κηρύχθηκε «persona non grata»
Η Λίμα κατηγορεί την Κλαούντια Σέινμπαουμ για ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις, τρεις ημέρες μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών
Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ
Σουηδία: Διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του αεροδρομίου του Γκέτεμποργκ μετά τον εντοπισμό drone
Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις του την Πέμπτη, μετά την εμφάνιση ενός ή περισσότερων drone στον εναέριο χώρο – Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
drone