Κόσμος

“Γκρεμίζει” την Μέρκελ το σκάνδαλο κατασκοπείας!

Η δημοτικότητα της καγκελαρίου, Άγγελα Μέρκελ, σημείωσε ραγδαία πτώση στον απόηχο του σκανδάλου κατασκοπείας που συνεχίζει να ταλανίζει την Γερμανία, και πλέον η Μέρκελ έπεσε από την πρώτη θέση μεταξύ των Γερμανών πολιτικών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που μετέδωσε σήμερα το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Η Μέρκελ, που δέχεται επικρίσεις λόγω των δημοσιευμάτων περί του ότι η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) βοήθησε την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ να παρακολουθεί εταιρείες και αξιωματούχους στην Ευρώπη, είδε τα ποσοστά δημοτικότητας της να πέφτουν στο 70% σε δημοσκόπηση της εταιρείας Infratest Dimap.

Παρόλο που παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Γερμανία, αυτή ήταν μια ασυνήθιστη πτώση στα ποσοστά δημοτικότητας της καγκελαρίου μέσα σε μόλις έναν μήνα. Αυτό το ποσοστό είναι η χαμηλότερη επίδοσή της μετά το 65% του Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ηγετικό στέλεχος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) που έχει βγει αλώβητος από το σκάνδαλο, ξεπέρασε την Μέρκελ και κατέλαβε στην πρώτη θέση στην κατάταξη των Γερμανών πολιτικών βάσει δημοτικότητας, με 74%.

Ο ηγέτης του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που είχε κάνει λόγο περί «σκανδάλου των μυστικών υπηρεσιών», εγείροντας ερωτήματα για τον ρόλο της Μέρκελ στο σκάνδαλο, που προκάλεσε ενδοκυβερνητικές τριβές στην κυβέρνηση συνασπισμού, ανέβασε τα ποσοστά του κατά πέντε μονάδες στο 53%.

Παράλληλα, η δημοσκόπηση έδειξε πως το 70% των ερωτηθέντων πιστεύει πως ο έλεγχος του Βερολίνου στις μυστικές υπηρεσίες είναι ανεπαρκής.

Η Μέρκελ είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι η καγκελαρία θα συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα που διεξάγεται από το κοινοβούλιο για το θέμα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» από το Ισραήλ για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από Βρετανία, Αυστραλία και Καναδά – «Είναι μια ανταμοιβή για τη τζιχαντιστική Χαμάς»
«Το Ισραήλ δεν θα αποδεχτεί κανένα αποσπασματικό και φανταστικό κείμενο που επιχειρεί να το αναγκάσει να αποδεχτεί αδικαιολόγητα σύνορα»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκιντεόν Σάαρ 2
Μαχμούντ Αμπάς: Η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τη Βρετανία είναι ένα «ουσιαστικό και αναγκαίο βήμα»
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος μιλά για ένα αποφασιστικό βήμα προς την ειρήνη, ενώ ένας σκληροπυρηνικός Ισραηλινός υπουργός αντιδρά καλώντας σε άμεση προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς 1
Βρετανία, Καναδάς και Αυστραλία αναγνωρίζουν το Παλαιστινιακό κράτος - «Η Χαμάς δεν έχει κανένα μέλλον, ούτε σε κυβέρνηση ούτε στην ασφάλεια» λέει ο Κιρ Στάρμερ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε ότι η Μεγάλη Βρετανία αναγνωρίζει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
29