Κόσμος

Γκουτέρες: Δυστυχώς εξεπλάγην από την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση των βομβαρδισμών στη Γάζα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αιφνιδιασμένος από την κλιμάκωση των βομβαρδισμών στη Γάζα δηλώνει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για μια «ανθρωπιστική εκεχειρία» ώστε να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους.

«Τις τελευταίες ημέρες αναθάρρησα καθώς φαινόταν να διαμορφώνεται μια ομοφωνία στη διεθνή κοινότητα (…) για τον τερματισμό ή τουλάχιστον για μια ανθρωπιστική παύση των συγκρούσεων» ανέφερε σε ανακοίνωσή που εξέδωσε από την Ντόχα του Κατάρ ο Αντόνιο Γκουτέρες αναφερόμενος στη Γάζα.

«Δυστυχώς, αντί για αυτήν την παύση, αιφνιδιάστηκα από την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση των βομβαρδισμών και τις καταστροφικές συνέπειές τους, που υπονομεύουν τους ανθρωπιστικούς στόχους», πρόσθεσε.

 

Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Γκουτέρες μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς και τη χερσαία επιχείρηση που πραγματοποίησε το Ισραήλ την περασμένη νύχτα στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιταλία: O δράστης της Μόντενα είχε αποκαλέσει «μπάσταρδους» τους χριστιανούς – Πάσχει από σχιζοειδή διαταραχή προσωπικότητας
Δεν προκύπτουν αποδείξεις που να τον συνδέουν με οργανωμένη, εξτρεμιστική ισλαμιστική δράση όμως οι αρχές εξετάζουν το σενάριο του «μοχανικού λύκου»
Ο δήμαρχος της Μοντένα μιλάει σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους τραυαμτίες της επίθεσης