Κόσμος

Η Gazprom κλείνει τον αγωγό Nord Stream έως 3 Σεπτεμβρίου

Σε ενεργειακό συναγερμό βρίσκεται η Ευρώπη την ώρα που η Gazprom ανακοίνωσε ότι παρατείνει την διακοπή λειτουργίας του Nord Stream 1 εντείνοντας την αγωνία.

Συγκεκριμένα η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε η διακοπή του αγωγού θα είναι για τέσσερις μέρες και όχι για τρεις όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί κλείνοντας την στρόφιγγα από 31 Αυγούστου ως 3 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η άντληση φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream θα διακοπεί από τις 04:00 ώρα Μόσχας στις 31 Αυγούστου έως τις 04:00 ώρα Μόσχας στις 3 Σεπτεμβρίου λόγω επισκευών της μοναδικής εναπομείνασας μονάδας συμπιεστή φυσικού αερίου που βρίσκεται σε λειτουργία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Gazprom στην πλατφόρμα πληροφοριών Seeburger.

Να σημειωθεί ότι οι μετοχές της Gazprom σημείωσαν άνοδο 6% μετά την επιβεβαίωση των πληροφοριών σχετικά με την αναστολή της άντλησης φυσικού αερίου.

Ο αγωγός Nord Stream λειτουργεί στο 20% της μέγιστης δυναμικότητάς του λόγω της διακοπής λειτουργίας αρκετών αεριοστροβίλων από τις 27 Ιουλίου. Ένα από αυτά – κατασκευασμένο στον Καναδά από τη Siemens Energy – έχει σταλεί στο Μόντρεαλ για επισκευές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλί Χαμενεΐ δεν ήθελε για διάδοχό του τον Μοτζταμπά γιατί δεν τον θεωρούσε έξυπνο και κατάλληλο για ηγέτη - Τι γνώριζε ο Τραμπ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CBS, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ενημερωθεί σχετικά από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών
Ο πατέρας και ο γιος Χαμενεΐ
Η σπάνια φωτογραφία που μοιράστηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα για την ημέρα της μητέρας
Στην ανάρτησή ο Γουίλιαμ έγραψε: «Θυμάμαι τη μητέρα μου, σήμερα και κάθε μέρα, σκέφτομαι όλους όσους θυμούνται σήμερα κάποιον που αγαπούν, καλή Ημέρα της Μητέρας»
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα