Κόσμος

Η TotalEnergies επιστρέφει στο Ιράκ με μια επένδυση 10 δισ. δολαρίων

Ο γαλλικός όμιλος TotalEnergies χαιρέτισε σήμερα την «επιστροφή (του) από τη μεγάλη πόρτα» στο Ιράκ με μια επένδυση το ύψος της οποίας ανακοίνωσε πως θα είναι περίπου 10 δισεκ. δολάρια.

Αυτό το ίδιο συμβόλαιο είχε εκτιμηθεί χθες, Κυριακή, σε 27 δισεκ. δολάρια από την ιρακινή κυβέρνηση, μια διαφορά που εξηγείται εφόσον ληφθούν υπόψη τα έξοδα εκμετάλλευσης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Πατρίκ Πουγιανέ βρισκόταν χθες, Κυριακή, στη Βαγδάτη για να μονογράψει με την κυβέρνηση τη συμφωνία, η οποία θα είναι διάρκειας 25 ετών.

Ο ιρακινός υπουργός Πετρελαίου Ιχσάν Ισμαήλ είχε μιλήσει για συνολική αξία «27 δισεκ. δολαρίων», από τα οποία μια επένδυση 10 δισεκ. στις υποδομές.

«Όταν το υπουργείο λέει 27 δισεκ., πρόκειται για το ‘Capex’ (σ.σ.: κεφαλαιουχικές δαπάνες) συν το ‘Opex’ (λειτουργικές δαπάνες)», είχε διευκρινίσει χθες ο Πατρίκ Πουγιανέ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Και το Opex είναι τα κόστη και έχουμε έσοδα για να χρηματοδοτήσουμε» αυτές τις δαπάνες, πρόσθεσε.

Σήμερα ο TotalEnergies επιβεβαίωσε με ανακοίνωση πως τα σχέδιά του στο Ιράκ αντιπροσωπεύουν συνολική επένδυση περίπου 10 δισεκ. δολαρίων» (περίπου 8,4 δισεκ. ευρώ), χωρίς να αναφερθεί σε άλλα ποσά.

«Οι συμφωνίες αυτές σηματοδοτούν την επιστροφή μας από τη μεγάλη πόρτα στο Ιράκ, χώρα όπου η Εταιρεία μας γεννήθηκε το 1924», δήλωσε ο Πουγιανέ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα Χαμενεΐ: Συγχαρητήρια για τη νίκη επί των σιωνιστών – Οι ΗΠΑ δεν πέτυχαν τίποτα από τον πόλεμο
Πρώτο μήνυμα από τότε που η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ιράν και Ισραήλ - «Οποιαδήποτε μελλοντική επιθετική ενέργεια εναντίον του Ιράν θα έχει βαρύ τίμημα» διεμήνυσε
Ο Αλί Χαμενεϊ
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
9
New York Times: Ανησυχία στο Ιράν για την εξαφάνιση του ανώτατου ηγέτη Χαμενεΐ – «Πρέπει όλοι να προσευχόμαστε»
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια ούτε έχει κάνει κάποια βιντεοσκοπημένη δήλωση εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα - «Οι πολίτες ανησυχούν: πού είναι ο ηγέτης μας;»
O ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Βίντεο με τη βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας να κοροϊδεύει τον Τραμπ ενώ μιλάει: Σάλος με τον μορφασμό της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Η βασίλισσα της Ολλανδίας κατηγορείται ότι μιμήθηκε ειρωνικά τον τρόπο ομιλίας του αμερικανού προέδρου - Ποικίλες αντιδράσεις στα social media
Βασιλικό ζεύγος Ολλανδίας και Τραμπ
6