Κόσμος

Η Αλγερία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τα γαλλικά στρατιωτικά αεροσκάφη

H Αλγερία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τα στρατιωτικά αεροσκάφη της Γαλλίας, όπως δήλωσε σήμερα ο Γάλλος συνταγματάρχης Πασκάλ Λανί στην εφημερίδα «Le Figaro», αλλά και στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Αξιωματούχοι στο γαλλικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασαν άμεσα.

Νωρίτερα μέσα στο Σαββατοκύριακο, η Αλγερία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από τη Γαλλία για διαβουλεύσεις μετά την κίνησή της να χαρακτηρίσει ως «ανεύθυνα», σχόλια, που αποδόθηκαν στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Στη συνέχεια, οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι η Αλγερία έκλεισε τον εναέριο χώρο της, για τα γαλλικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ευρώπη καταρτίζει «ακριβή» σχέδια για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία – «Θα υπάρχει και αμερικανική παρουσία»
Δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα θα βρεθούν στις ΗΠΑ υπό ευρωπαϊκή ηγεσία, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων ελέγχου και διοίκησης και μέσων πληροφοριών και επιτήρησης
Στρατιώτης στην Ουκρανία 27