Κόσμος

Η Αλγερία προσφέρει βοήθεια 100 εκατομμυρίων δολαρίων στους Παλαιστίνιους

Ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελμαντζίντ Τεμπούν ανακοίνωσε σήμερα τη χορήγηση βοήθειας 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Παλαιστινιακή Αρχή, με την ευκαιρία της επίσκεψης στο Αλγέρι του προέδρου της Μαχμούντ Αμπάς.

“Κατ’ εφαρμογήν των σχετικών ψηφισμάτων του Αραβικού Συνδέσμου, το αλγερινό κράτος αποφάσισε να προσφέρει (στον Μαχμούντ Αμπάς) αυτή την επιταγή για οικονομική συνεισφορά της Αλγερίας ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων”, δήλωσε ο Τεμπούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Παλαιστίνιο ηγέτη.

Ο Τεμπούν δήλωσε επίσης ότι η Αλγερία θέλει να θέσει το παλαιστινιακό ζήτημα στο επίκεντρο της αραβικής συνόδου κορυφής που αναμένεται να φιλοξενήσει τον Μάρτιο.

Ανακοίνωσε επίσης, σύμφωνα με τα αλγερινά μέσα ενημέρωσης, ότι η χώρα του σχεδιάζει να φιλοξενήσει “σύντομα” διάσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν “όλες οι παλαιστινιακές παρατάξεις”, μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην προώθηση της συμφιλίωσης μεταξύ της Φάταχ, του κόμματος του Αμπάς, και της Χαμάς, που έχει την εξουσία στη Γάζα από το 2007.

Η επίσκεψη του Μαχμούντ Αμπάς στην Αλγερία πραγματοποιείται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντς στο Μαρόκο, η οποία επισφραγίστηκε με μια συμφωνία συνεργασίας για την ασφάλεια με το βασίλειο των Αλεβιτών, η οποία προκάλεσε την οργή των Αλγερινών και των Παλαιστινίων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο συμβολισμός του κόκκινου στα άμφια του νέου Πάπα - Τι αποκαλύπτουν για την πολιτική του
H πρώτη αμφίεση ενός Πάπα λειτουργεί σαν «δήλωση προθέσεων» του, καθώς αποκαλύπτει την πνευματική του ταυτότητα, τις θεολογικές του προτεραιότητες και το ύφος ποιμαντορίας που θα ακολουθήσει
Ο Πάπας Λέων ο 14ος
Ο γκουρού επικοινωνίας του Τραμπ συνεργάζεται με τον Σαλί Μπερίσα για την ανατροπή του Έντι Ράμα - Αποκάλυψη Politico ενόψει των εκλογών στην Αλβανία
Ο Κρις ΛαΣιβίτα συνέβαλε στην επαναφορά του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και τώρα συνεργάζεται με τον πρώην πρόεδρο της Αλβανίας
Κρις ΛαΤσιβίτα
Ο Φειδίας Παναγιώτου πάει στη Ρωσία την Ημέρα της Νίκης του Βλαντιμίρ Πούτιν
«Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να ζυγίσουν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν πώς οι πράξεις τους μπορούν να επηρεάσουν τις προσπάθειές μας» είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα
Ο Φειδίας Παναγιώτου 8