Κόσμος

Η Coca-Cola λανσάρει από το φθινόπωρο νέο αναψυκτικό με ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο μετά τις πιέσεις Τραμπ

Το νέο προϊόν δεν θα αντικαταστήσει τις υπάρχουσες φόρμουλες - θα λειτουργήσει συμπληρωματικά

Η Coca-Cola ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει ένα νέο αναψυκτικό που θα παρασκευάζεται με πραγματική ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, μέσα στο φθινόπωρο και όπως φαίνεται έπιασαν τόπο οι πιέσεις του Ντόναλντ Τραμπ

Η πρωτοβουλία της Coca-Cola συμπίπτει χρονικά με τις αυξανόμενες πολιτικές πιέσεις από την πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ και του επιτελείου του, που ζητούν την επαναφορά «αμερικανικών πρώτων υλών» και την αποφυγή εισαγόμενων υποκατάστατων όπως το καλαμπόκι.

Η ανακοίνωση της Coca – Cola έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης για το δεύτερο τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εταιρείας την Τρίτη 22 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, στις 16 Ιουλίου, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει πως η Coca-Cola συμφώνησε να χρησιμοποιεί αληθινή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο για τα αναψυκτικά που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ – όμως η εταιρεία δεν είχε επιβεβαιώσει επισήμως αυτή την αλλαγή.

«Μιλούσα με την Coca-Cola σχετικά με τη χρήση πραγματικής ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο στο αναψυκτικό στις Ηνωμένες Πολιτείες και συμφώνησαν να το κάνουν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας στην Coca-Cola», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στα social media. «Αυτή θα είναι μια πολύ καλή κίνηση εκ μέρους τους. Θα δείτε. Είναι απλώς καλύτερη!»

Ωστόσο, η εταιρεία με έδρα την Ατλάντα δεν ανακοίνωσε αυτή την αλλαγή, αλλά ανέφερε πως το φθινόπωρο «σχεδιάζει να λανσάρει ένα προϊόν με ζάχαρη από αμερικανικό ζαχαροκάλαμο, ως επέκταση της σειράς Trademark Coca-Cola» σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

AP Photo
AP Photo/Wilfredo Lee, File

Η νέα προσθήκη «έχει σχεδιαστεί ώστε να συμπληρώνει το ισχυρό βασικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας και να προσφέρει περισσότερες επιλογές, ανάλογα με τις περιστάσεις και τις προτιμήσεις των καταναλωτών».

Το νέο προϊόν θα φέρει το όνομα Coca-Cola. «Ναι, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, αυτό το προϊόν θα κυκλοφορήσει με το σήμα κατατεθέν της Coca-Cola», δήλωσε σε ανταλλαγή email με την εφημερίδα USA TODAY ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Σκοτ Λιθ.

Το νέο προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το φθινόπωρο και δεν θα αντικαταστήσει τις υπάρχουσες φόρμουλες – θα λειτουργήσει συμπληρωματικά, απευθυνόμενο κυρίως σε καταναλωτές που αναζητούν μια πιο «φυσική» επιλογή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δύο συλλήψεις για την μεγάλη κλοπή στο Λούβρο: Ο ένας «πιάστηκε» ενώ επιβιβαζόταν σε πτήση με προορισμό την Αλγερία
Με χειροπέδες 2 άνδρες ηλικίας 30 χρόνων που μένουν στο Σεν Ντενί – Γνωστοί στις αρχές για διαρρήξεις και κλοπές - Άγνωστο το που βρίσκονται τα πολύτιμα κοσμήματα
Οι αρχές συλλέγουςν στοιχεία μετά την ληστεία στο μουσείο του Λούβρου
Ένας νεκρός και έξι τραυματίες μετά από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Λίνκολν στην Πενσιλβάνια
Το περιστατικό στο πρώτο ιστορικά Μαύρο πανεπιστήμιο έγινε μία ημέρα αφότου πέντε άτομα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς κοντά στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ στην Ουάσινγκτον, επίσης Μαύρο πανεπιστήμιο
πανεπιστήμιο
Στην «αντεπίθεση» η Βενεζουέλα: Ξεκίνησε στρατιωτικά γυμνάσια μετά τις απειλές Τραμπ για χερσαίες επιχειρήσεις
«Διεξάγουμε άσκηση υπεράσπισης των ακτών για να προστατευτούμε όχι μόνο από στρατιωτικές απειλές αλλά και από τη διακίνηση ναρκωτικών, τις τρομοκρατικές απειλές και τις μυστικές επιχειρήσεις», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας
Στρατός