Κόσμος

Η εισαγγελία του Μιλάνου προσάγει σε δίκη τον Μπερλουσκόνι – «Πρόκειται για φάρσα» απαντά εκείνος

Κατάχρηση εξουσίας και υποστήριξη εκπόρνευσης ανηλίκων είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός μετά την απόφαση της εισαγγελίας να τον προσάγει σε δίκη.

Και επίσημα η εισαγγελία του Μιλάνου ζήτησε την προσαγωγή σε δίκη του Ιταλού πρωθυπουργού για το σκάνδαλο «Ρουμπί-γκέιτ», κατηγορώντας τον για κατάχρηση εξουσίας και υποστήριξη εκπόρνευσης ανηλίκων.

Ο δικαστικός αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες έχει τώρα πέντε ημέρες στην διάθεσή του για να αποφασίσει αν θα δώσει «πράσινο φως» στην άμεση δικαστική κρίση του «καβαλιέρε». Αν το θεωρεί, όμως αναγκαίο θα μπορεί να ζητήσει και παράταση, πριν ανακοινώσει την τελική απόφασή του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ιταλού πρωθυπουργού, θεωρούν ότι η διαδικασία που ακολουθείται είναι λανθασμένη, από τη στιγμή για που το αδίκημα υποστήριξης ανηλίκων δεν προβλέπεται η άμεση προσαγωγή σε δίκη.

Οι εισαγγελείς, όμως, πιστεύουν ότι η έρευνα είναι ενιαία και ότι το τηλεφώνημα με το οποίο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζήτησε από την αστυνομία του Μιλάνου, τον περασμένο Μάιο να αφεθεί ελεύθερη η μαροκινή Ρούμπι Καρίμα (κατηγορία κατάχρησης εξουσίας), συνδέεται άμεσα με τα γνωστά πάρτι στη βίλα του Άρκορε (κατηγορία υποστήριξης εκπόρνευσης ανηλίκων).

Οι δικηγόροι του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, ελπίζουν, από τη μεριά τους, ότι θα καταφέρουν, τελικά, να αλλάξουν την πορεία της έρευνας, πετυχαίνοντας την ανάθεση της υπόθεσης σε ειδικό δικαστήριο για πολιτικούς –για την κατάχρηση εξουσίας– και στην εισαγγελία της πόλης Μόντζα για την υποτιθέμενη συμμετοχή ανηλίκων στις γιορτές του Ιταλού πρωθυπουργού.

«Διερωτώμαι ποιος θα την πληρώσει για αυτή τη ντροπή, για αυτό το αίσχος. Στο τέλος, πρόκειται να πληρώσει το κράτος. Αλλά οι δικαστικοί πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους και εμείς θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση», ήταν η αρχική τοποθέτηση του «καβαλιέρε».

«Ως προς αυτή την ιστορία των δικών, μπορώ μόνο να πω ότι είναι μία φάρσα, πρόκειται για κατηγορίες χωρίς καμία βάση. Το σύνολο της έρευνας δεν έχει στόχο παρά την δυσφήμηση από τα μέσα ενημέρωσης…Δεν ανησυχώ για μένα προσωπικά. Είμαι ένας πλούσιος κύριος που μπορεί να περάσει τον χρόνο του κατασκευάζοντας νοσοκομεία για παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως ήθελα πάντα», είπε στους δημοσιογράφους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί και αρκετοί τραυματίες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Ιράν - Συνεχίζονται για 5η μέρα οι κινητοποιήσεις
Κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν σήμερα πως ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν μέλος της παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής Μπασίτζ, που αναπτύσσεται για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις
Ιράν
Ανανεώθηκε πριν 25 λεπτά
Ελβετία: Αυτό είναι το δημοφιλές μπαρ Constellation στο Κραν Μοντανά όπου έγινε η φονική έκρηξη – Λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια
Νεανικό μπαρ για μπύρες και χορό, όχι ιδιαίτερα πολυτελές - Έγινε ιδιαίτερα γνωστό τη δεκαετία του 1980, όταν φιλοξενούσε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου σκι
Το εσωτερικό από το μπαρ Le Constellation που πήρε φωτιά
Ελβετία: «Κερί γενεθλίων σε σαμπάνια» προκάλεσε την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν Μοντανά την Πρωτοχρονιά
Μεταξύ των θυμάτων και ξένοι τουρίστες - «Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όλο το νυχτερινό κέντρο πήρε φωτιά. Τρέξαμε όλοι έξω ουρλιάζοντας», αφηγούνται δύο νεαρές Γαλλίδες
Το θέρετρο Κραν Μοντανά στην Ελβετία όπου ξέσπσε η φονική έκρξη και πυρκαγιά
34
Τραγωδία στην Ελβετία: Τουλάχιστον 40 νεκροί από την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν Μοντανά - Ασφυξία στα νοσοκομεία με 100 τραυματίες
Οι ελβετικές αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης - Παραμένουν ακόμα άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη - Σε σοβαρή κατάσταση πολλοί από τους τραυματίες
Φονική έκρηξη σε μπαρ στο θέρετρο Κραν Μοντανά της Ελβετίας
14