Κόσμος

«Η Ελλάδα δεν σώζεται, είναι απλά Μαθηματικά»

Δηλώσεις στελεχών του κυβερνητικού συνασπισμού κατά περαιτέρω πληρωμών για την Ελλάδα. Εγγυήσεις για τη Γερμανία προτείνει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου    

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η Ελλάδα δεν σώζεται, είναι απλά Μαθηματικά» τονίζει ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), Μίχαελ Φουκς, σε συνέντευξή του στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό «WirtschaftsWoche», το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

«Η διοίκηση εκεί (εννοώντας στην Ελλάδα), ούτε έχει την βούληση ούτε είναι σε θέση να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις – ακόμη και εάν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε το οτιδήποτε» επισημαίνει ο κ. Φουκς (CDU) και προσθέτει ότι δεν επιτρέπεται να υπάρξει «φρέσκο χρήμα» για την κυβέρνηση στην Αθήνα, ενώ αναφέρει ότι η αντίσταση προς περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα στο γερμανικό Κοινοβούλιο αυξήθηκε από ψηφοφορία σε ψηφοφορία.

Πλειοψηφία στη Βουλή για ένα τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας δεν θεωρεί πιθανή και ο οικονομικός εμπειρογνώμονας των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Χέρμαν Ότο Σολμς, ο οποίος, μιλώντας στο ίδιο περιοδικό, υπογραμμίζει ότι «εάν η εκτίμηση της τρόικας δεν είναι απολύτως θετική και η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις, τις οποίες η ίδια ανέλαβε, δεν μπορεί να υπάρξουν περαιτέρω πληρωμές». Σε αντίθετη περίπτωση, ο κ. Σολμς δεν βλέπει άλλη πιθανότητα από το «να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη και να εισαγάγει ένα δικό της νόμισμα, ώστε να ανακτήσει, μέσω μιας γρήγορης υποτίμησης, την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν, καλεί τη γερμανική κυβέρνηση να χορηγεί περαιτέρω βοήθεια σε χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες βρίσκονται σε κρίση, μόνο έναντι εγγυήσεων. «Η Moody’s επιβεβαίωσε το ΑΑΑ της Φινλανδίας, διότι η Φινλανδία ζήτησε να της δοθούν εγγυήσεις για τα δικά της δάνεια διάσωσης. Αυτή είναι η λύση και για τη Γερμανία» δήλωσε ο κ. Ζιν, επίσης στο περιοδικό «WirtschaftsWoche».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τηρήστε τα συμφωνηθέντα είπαν σε Σαμαρά και Βενιζέλο οι τροικανοί

Reuters: Υπάρχει νεο σχέδιο κουρέματος του ελληνικού χρέους της τάξης των 70 – 100 δισ!

Θα μας «κουρέψουν» ΕΚΤ και τράπεζες; – Νέα σενάρια για την Ελλάδα

Στο τηλέφωνο Ολάντ-Μέρκελ για την κρίση στην Ισπανία

Ανακεφαλοποίηση ελληνικών τραπεζών, μέσω του ΕΤΧΣ, ενέκρινε η Κομισιόν

Ποια είναι τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης για τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ – Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ακύρωσε νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν – «Αποκλιμάκωση» του ζήτησε η Σαουδική Αραβία
«Ο πρίγκιπας διάδοχος τόνισε την ανάγκη να «δοθεί προτεραιότητα στον διάλογο» στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ντόναλντ Τραμπ» μετέδωσε το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων
Ντόναλντ Τραμπ και μπιν Σαλμάν
Το Μαρόκο βαφτίζει «Ντόναλντ Τραμπ» μεγάλο αυτοκινητόδρομο στη Δυτική Σαχάρα – Κατενθουσιασμένος ο Αμερικανός πρόεδρος
«Ανυπομονώ να διανύσω κάποια μέρα όλο το μήκος αυτού του αυτοκινητοδρόμου, ελπίζω πως θα γίνει σύντομα» έγραψε στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Ντόναλντ Τραμπ 5