Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει επιπλέον εμβόλια και από τη Moderna

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει επιπλέον εμβόλια και από τη Moderna

Μετά τη Pfizer και τη BioNTech, η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε νέα συμφωνία και με τη Moderna για την αγορά επιπλέον δόσεων από το εμβόλιο της εταιρίας κατά του κορονοϊού. Αυτή τη φορά αγοράζει άλλες 150 εκατ. δόσεις.

Την ανακοίνωση για τη συμφωνία με τη Moderna έκανε η Κομισιόν, μόλις λίγες ώρες αφού έγινε γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε συμφωνήσει για την αγορά άλλων 200 εκατομμυρίων δόσεων από το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech.

Click4more Pfizer και BioNTech δίνουν ακόμη 200 εκατ. εμβόλια στην Ε.Ε.

Η συμφωνία που ανακοίνωσε η Κομισιόν με τη Moderna αγορά στην προμήθεια φέτος 150 εκατ. επιπλέον δόσεων του εμβολίου. Έτσι, σχεδόν διπλασιάζει τον αριθμό των δόσεων που έχει εξασφαλίσει για το 2021 από την εταιρεία.

Βάσει της συμφωνίας, η οποία επιβεβαίωσε πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί τη Δευτέρα από το Reuters, η ΕΕ έχει επίσης επιλογή να αγοράσει άλλες 150 εκατομμύρια δόσεις το 2022.

Η ΕΕ έχει ήδη κλείσει για φέτος 160 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna. Οι παραδόσεις άρχισαν τον Ιανουάριο με στόχο μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν παραδοθεί 10 εκατομμύρια δόσεις, αν και έχουν υπάρξει μερικές καθυστερήσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις