Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Η φωτιά αποκάλυψε μήνυμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – To drone εστιάζει και αποκαλύπτει [pics]

Η φωτιά αποκάλυψε μήνυμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – To drone εστιάζει και αποκαλύπτει [pics]

Οι εικόνες στα καμένα είναι αποκαλυπτικές. Η κάμερα εστιάζει και αποκαλύπτει το κρυμμένο μυστικό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου…

Η αποκάλυψη έγινε στην Ιρλανδία μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε ανατολική ακτή της χώρας. Πρόκειται για μία λέξη που είναι χαραγμένη στο έδαφος και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αποτελούσε σήμα προς τους Γερμανούς αλλά και τους συμμάχους τους.

Είναι η λέξη «Eire» που στα ιρλανδικά σημαίνει «Ιρλανδία». Με αυτή τη λέξη ήθελαν να στείλουν σήμα στους πιλότους που πετούσαν πάνω από τη χώρα, για να ξέρουν ότι βρίσκονται σε ουδέτερο έδαφος.

Η χαραγμένη λέξη εντοπίστηκε από αστυνομικούς που πετούσαν πάνω από την καμένη περιοχή και έγινε κεντρικό θέμα στη χώρα. Οι ίδιοι έκαναν τη σχετική ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ανάλογα χαραγμένα συνθήματα έχουν εντοπιστεί σε δεκάδες σημεία σε όλη την Ιρλανδία, όμως είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η ουδετερότητα της Ιρλανδίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Το 1939 η ιρλανδική κυβέρνηση, υπό την ηγεσία του Éamon de Valera, δήλωσε ότι η Δημοκρατία της Ιρλανδίας θα παραμείνει ουδέτερη κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ωστόσο, στην πράξη η Ιρλανδία εφαρμόζει μια πολιτική συχνά αποκαλούμενη “καλοδεχούμενη ουδετερότητα” προς τις συμμαχικές δυνάμεις, επιτρέποντας στους Βρετανούς αερομεταφορείς να πετούν πάνω από τον Αερολιμένα της Ντόνεγκαλ κατά τη διάρκεια της Μάχης του Ατλαντικού.

Οι συμμαχικοί πιλότοι παρείχαν επίσης μια λίστα με αριθμούς ταχυδρομικής αλληλογραφίας, που σημαίνει ότι τα κοντινά σήματα Εire έγιναν μια πολύτιμη βοήθεια πλοήγησης.

Το μήνυμα στα καμένα της Ιρλανδίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις