Κόσμος

Η Γαλλία «κατεβάζει» 100.000 αστυνομικούς για να επιβάλουν την… τάξη

Ο κορονοϊός χτυπά αλύπητα και τη Γαλλία. Το βράδυ της Δευτέρας ο Εμανουέλ Μακρόν, σε ένα δραματικό διάγγελμα, είπε πως η χώρα του είναι σε πόλεμο. Και φαίνεται πως η κυβέρνησή του ετοιμάζεται γι’ αυτό.

Λίγο αφού ο Μακρόν διέταξε τη λήξη αυστηρών μέτρων περιορισμού με στόχο να μην εξαπλωθεί κι άλλο ο κορονοϊός (σ.σ. η Γαλλία μετρά 127 νεκρούς κι έχει περισσότερα από 5.400 κρούσματα), ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόν Καστανέρ ανακοίνωσε ότι κατεβάζει στους δρόμους της Γαλλίας 100.000 αστυνομικούς για να επιβάλουν τα μέτρα!

Click4more Δραματικό διάγγελμα Μακρόν! Απαγόρευσε τις δημόσιες μετακινήσεις λογω κορονοϊού! “Βρισκόμαστε σε πόλεμο”

Θα συσταθούν σταθερά σημεία ελέγχου σε ολόκληρη τη χώρα. «Μείνετε σπίτι», δήλωσε ο Καστανέρ, προσθέτοντας ότι πρόστιμα ύψους έως και 135 ευρώ θα επιβάλλονται σε όσους αψηφούν τους αυστηρούς περιορισμούς.

Από σήμερα στις 11:00 (τοπική ώρα) και για 15 μέρες, οι Γάλλοι θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν έξω μονάχα για τα απαραίτητα.

Δραματικός Μακρόν

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Ο εχθρός είναι εκεί. Αόρατος, ασύλληπτος. Ποτέ η Γαλλία δεν είχε λάβει τέτοιες αποφάσεις σε καιρό ειρήνης», είπε σε απόλυτα δραματικό τόνο στο διάγγελμά του ο Εμανουέλ Μακρόν.

Στο εξής, στη Γαλλία, δεν θα επιτρέπονται οι συναντήσεις σε δημόσιους χώρους. «Δεν θα είναι δυνατό να συναντήσετε τους φίλους σας: ο στόχος είναι να μειώσουμε στο μέγιστο τις επαφές μένοντας σπίτι. Παντού στη γαλλική επικράτεια, θα επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις, ώστε να πραγματοποιούνται τα απαραίτητα ψώνια, με σεβασμό στις αποστάσεις, αλλά και μετακινήσεις για θέματα υγείας και εργασίας» πρόσθεσε ο Μακρόν.

Παράλληλα («πατώντας» και στην πρόταση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν), ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι «όλα τα ταξίδια μεταξύ χωρών εκτός Σένγκεν και της ΕΕ θα αναβληθούν για 30 ημέρες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Μπέργκε Μπρέντε λόγω των αρχείων Επστάιν
Τα αρχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανέφεραν πως ο Μπόργκε Μπρέντε συμμετείχε σε τρία επιχειρηματικά δείπνα με τον Επστάιν και επικοινωνούσε με τον χρηματιστή μέσω emails και SMS
Borge Brende
Ακόμη ένα πλήγμα για τον έκπτωτο πρίγκιπα Άντριου: Του απαγόρευσαν να κάνει ιππασία μετά τη σύλληψή του για την υπόθεση Επστάιν
Ο Άντριου, από τον οποίο ο αδελφός του βασιλιάς Κάρολος αφαίρεσε όλους τους βασιλικούς τίτλους πέρυσι, συνελήφθη στο σπίτι του το πρωί της περασμένης Πέμπτης
Ο Άντριου κάνει ιππασία στο Γουίνδσορ
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν με την κόρη του Κιμ Τζου Ε και ασορτί καπαρντίνες στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ
Το 9ο συνέδριο του Κόμματος Εργατών ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (25.02.2026) με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση και τη υπόσχεση για περισσότερα πυρηνικά όπλα, εικόνες και βίντεο
Με ίδιες καπαρντίνες ο Κιμ Γιονγκ Ουν με την κόρη του Κιμ Τζου Ε