Κόσμος

Η Γερμανία καλεί τους πολίτες να μετατρέψουν τα υπόγεια σε καταφύγια λόγω της έντασης με τη Ρωσία

Η ένταση με τη Ρωσία έχει οδηγήσει την Γερμανία σε ψυχροπολεμικές τακτικές με το υπουργείο Εσωτερικών να καταρτίζει κατάλογο με καταφύγια που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν από τον πολίτες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει υπόγειους σιδηροδρομικούς σταθμούς και χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς και κρατικά κτίρια και ιδιωτικές ιδιοκτησίες, όπως τα… υπόγεια όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείο Εσωτερικών στη Γερμανία μετά τις αυξανόμενη ένταση με τη Ρωσία.

Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία ειδικής εφαρμογής η οποία θα ενημερώνει τον πολίτη για το πλησιέστερο καταφύγιο με βάση την τοποθεσία του, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η εφημερίδα Bild ανέφερε νωρίτερα σήμερα (25/11/2024) πως το εν λόγω σχέδιο έρχεται ως απάντηση στην επιδείνωση της διεθνούς γεωπολιτικής κατάστασης.

Πάντως ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών δεν έκανε αναφορά στη διεθνή κατάσταση ούτε έδωσε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του σχεδίου.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 579 δημόσια καταφύγια στη Γερμανία τα οποία προορίζονται για τους σκοπούς της πολιτικής προστασίας με χωρητικότητα περίπου 480.000. Η Γερμανία ενισχύει όλο και περισσότερο την άμυνα της τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και τις επακόλουθες γεωπολιτικές εντάσεις στην Ευρώπη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αιματοκύλισμα στην Καμπούλ: 400 νεκροί και 250 τραυματίες μετά την επίθεση του Πακιστάν
Οι πακιστανικές αρχές λένε ότι χτύπησαν με πλήγματα «ακριβείας» εναντίον «στρατιωτικών εγκαταστάσεων» και «υποδομών υποστήριξης τρομοκρατών», οι οποίοι δρουν «εναντίον πακιστανών αμάχων»
Επίθεση του Πακιστάν στην Καμπούλ
Ο Τραμπ θερίζει ό,τι έσπειρε: Η άρνηση των συμμάχων να τον στηρίξουν για τα Στενά του Ορμούζ και η διπλωματική του απομόνωση
Ο Ρεπουμπλικάνος διέταξε να αρχίσει ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν χωρίς να νοιαστεί να το συζητήσει με τους συμμάχους της Ουάσιγκτον και τώρα το πληρώνει....
Ντόναλντ Τραμπ 10
Το «όχι» της ΕΕ στον Τραμπ για πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ προκαλεί τριγμούς στο ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αμφισβητήσει αρκετές φορές την «αναγκαιότητα» της Συμμαχίας και έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από αυτή, αν η Ευρώπη δεν αυξήσει τα κονδύλια για την άμυνα
Στενά του Ορμούζ 20
Washington Post: Το καθεστώς στο Ιράν θα μείνει στην εξουσία εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Οι Άραβες σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι και οργισμένοι, καθώς έχουν δεχθεί επιθέσεις αντιποίνων από ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους και drones
Φρουροί της Επανάστασης