Κόσμος

Η Γερμανία ψήφισε κλείσιμο συνόρων για μετανάστες, αναστολή ασύλου και κράτηση των υπό απέλαση αλλοδαπών

«Αν υπήρξε πλειοψηφία με τις ψήφους της AfD, λυπάμαι», δήλωσε ο Μερτς εν μέσω αποδοκιμασιών από τα έδρανα του SPD και των Πρασίνων

Το ψήφισμα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για το άσυλο ενέκρινε την Τετάρτη (29.01.2025) η Bundestag στη Γερμανία. Να σημειωθεί ότι το ψήφισμα είχε την υποστήριξη και του ξενοφοβικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

Με ψήφους 348 υπέρ έναντι 345 κατά και τη στήριξη της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» (AfD), το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο ενέκρινε το απόγευμα της Τετάρτης ψήφισμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για αναστολή του ασύλου, απόρριψη μεταναστών στα γερμανικά σύνορα – συμπεριλαμβανομένων των αιτούντων άσυλο χωρίς άδεια εισόδου – και κράτηση των υπό απέλαση αλλοδαπών.

Ο συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και Πρασίνων απέτυχε να εμποδίσει την πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, με τον αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και υποψήφιο καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς να επιτυγχάνει μία νίκη ενόψει των εκλογών της 23ης Φεβρουαρίου.

Παρότι το ψήφισμα δεν είναι νομικά δεσμευτικό, η πλειοψηφία που εξασφάλισε υποδεικνύει ότι το σχέδιο νόμου που έχουν καταθέσει οι βουλευτές των CDU και CSU για το ίδιο θέμα θα μπορούσε την Παρασκευή (31.01.2025) να υπερψηφιστεί.

Το δεύτερο ψήφισμα που υπέβαλε την Τετάρτη η Ένωση, για την ενίσχυση των εξουσιών των δυνάμεων ασφαλείας δεν εξασφάλισε πλειοψηφία.

«Δεν αναζητώ άλλες πλειοψηφίες σε αυτή τη Βουλή εκτός από αυτές στο δημοκρατικό κέντρο του Κοινοβουλίου. Αν υπήρξε σήμερα πλειοψηφία με τις ψήφους της AfD, λυπάμαι», δήλωσε ο κ. Μερτς εν μέσω αποδοκιμασιών από τα έδρανα του SPD και των Πρασίνων. Προηγουμένως, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Ρολφ Μούτσενιχ είχε δηλώσει ότι η Χριστιανική Ένωση «αποχαιρέτησε σήμερα το πολιτικό κέντρο».

Η AfD πανηγύρισε το αποτέλεσμα, έκανε λόγο για «ιστορική ημέρα» και ευχαρίστησε τον Φρίντριχ Μερτς για την πρωτοβουλία του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο - «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης
«Εμείς που επιθυμούμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς, να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο»
Κυπριακό: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης 12
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι