Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Καμίλα κάνει διάλειμμα από τα βασιλικά της καθήκοντα – Αναλαμβάνουν πρίγκιπας Γουίλιαμ και πριγκίπισσα Άννα

Η Καμίλα κάνει διάλειμμα από τα βασιλικά της καθήκοντα – Αναλαμβάνουν πρίγκιπας Γουίλιαμ και πριγκίπισσα Άννα

Μετά από μερικές εξαντλητικές εβδομάδες η βασίλισσα Καμίλα της Βρετανίας αποφάσισε να κάνει ολιγοήμερες διακοπές και να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τα βασιλικά καθήκοντα.

Εξάλλου, τις τελευταίες μέρες η βασίλισσα Καμίλα έχει αναλάβει τα ηνία του παλατιού μετά την ασθένεια του βασιλιά Καρόλου και της Κέιτ Μίντλεντον. Μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στη Βρετανία από όταν διαγνώστηκε ο Κάρολος με καρκίνο, η ίδια πραγματοποίησε 13 επίσημες υποχρεώσεις μόνη της.

Ωστόσο, η Καμίλα, 76 ετών, δεν έχει προγραμματίσει καμία βασιλική υποχρέωση αυτή την εβδομάδα και θα περάσει μερικές ημέρες ιδιωτικής ανάπαυλας με την οικογένειά της πριν αναχωρήσει για διακοπές τη Δευτέρα (4.3.2024) με ιδιωτική πτήση, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail. Θα επιστρέψει στη δράση στις 11 Μαρτίου για να εκπροσωπήσει τον βασιλιά στην τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Ο Κάρολος θα δημοσιεύσει αντ’ αυτού ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα για να τιμήσει την περίσταση.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ήταν επικεφαλής της βασιλικής οικογένειας στην επιμνημόσυνη δέηση για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνδσορ, αφού ο Γουίλιαμ αναγκάστηκε τελευταία στιγμή να μην παραστεί στην τελετή λόγω ενός απροσδιόριστου «προσωπικού λόγου».

Έτσι, ενώ η 76χρονη Καμίλα θα αναπαυθεί για λίγες μέρες, ο Γουίλιαμ, η πριγκίπισσα Άννα και ο Δούκας και η Δούκισσα του Εδιμβούργου θα αναλάβουν κανονικά τις βασιλικές υποχρεώσεις. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις