Κόσμος

Η κατσάδα του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ στους Ευρωπαίους για την Ελλάδα

«Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζέικομπ Λιου, μπορεί να ακούγεται σαν "γονική κατσάδα" στην Κωνσταντινούπολη, προτρέποντας τους Ευρωπαίους συναδέλφους του προς μεγαλύτερη οικονομική συνεργασία με την Ελλάδα, εν μέσω ανησυχιών στην Ουάσιγκτον ότι το αδιέξοδο μπορεί να μην ξεπεραστεί» αναφέρεται στην αμερικανική εφημερίδα Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, «το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις (για την Ελλάδα) προκαλεί φόβους στους υπουργούς Οικονομικών και στους κεντρικούς τραπεζίτες των χωρών της Ομάδας των G-20, των μεγαλύτερων οικονομιών, στη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται επιπλέον ότι οι ΗΠΑ «ενθαρρύνουν τις ελληνικές αρχές να θέσουν σε εφαρμογή ένα ισχυρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ενθαρρύνουν, επίσης, τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και τη διεθνή κοινότητα να συνεχίσουν να στηρίζουν τη χώρα, ενισχύοντας τα θεμέλια για μακροχρόνια ανάπτυξη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κλιματική αλλαγή είναι σεξιστική, προειδοποιούν ΜΚΟ – «Όταν χτυπούν οι ξηρασίες, οι γυναίκες είναι αυτές που τρώνε λιγότερο»
Κάθε αύξηση 1° Κελσίου της παγκόσμιας θερμοκρασίας συνδέεται με αύξηση 4,7% της ενδοοικογενειακής βίας, επεσήμανε τον Απρίλιο του 2025 έρευνα της Initiative Spotlight
κλιματική αλλαγή
Ο Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα για συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα»
Η πιο πιεστική ανησυχία είναι να βρεθεί ένας τρόπος να ανοίξουν και πάλι τα Στενά του Ορμούζ, απ΄όπου διέρχεται η μισή ποσότητα αργού πετρελαίου της Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ