Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Η Κίνα ζήτησε αναβολή της επίσκεψης Μπορέλ χωρίς να δώσει εξηγήσεις

Η Κίνα ζήτησε αναβολή της επίσκεψης Μπορέλ χωρίς να δώσει εξηγήσεις

Αναβολή της επίσκεψης του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, που ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, ζήτησε η Κίνα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την αναβολή του ταξιδιού του Ζοζέπ Μπορέλ δεν δόθηκαν εξηγήσεις από την Κίνα, την οποία οι Βρυξέλλες χαρακτηρίζουν «οικονομικό ανταγωνιστή και συστημικό αντίπαλο».

«Δυστυχώς, ενημερωθήκαμε από τους Κινέζους ομολόγους ότι οι προβλεπόμενες ημερομηνίες την επόμενη εβδομάδα δεν είναι πλέον δυνατές και πρέπει τώρα να κοιτάξουμε για εναλλακτικές», ανέφερε η εκπρόσωπος Ναμπίλα Μασράλι σε γραπτή δήλωση στο Reuters.

Σημειώνεται πως ο Μπορέλ αναμενόταν να επισκεφτεί το Πεκίνο στις 10 Ιουλίου για να συζητήσει «στρατηγικά θέματα» συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανίας, όπως δήλωσε την Κυριακή ο πρεσβευτής της ΕΕ στην Κίνα.

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που ακυρώνεται το ταξίδι του Μπορέλ ο οποίος δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στην Κίνα τον Απρίλιο αφού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις