Κόσμος

Η Κομισιόν προσφέρει μείωση των ελέγχων στα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μάρος Σέφκοβιτς δήλωσε ότι θα μπορούσε να μειώσει ελέγχους στα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας, σε μόλις μερικά φορτηγά ημερησίως.

Οι φυσικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται μόνο όταν υπάρχουν επαρκείς υποψίες για την παράνομη μεταφορά εμπορευμάτων, την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, επικίνδυνων παιχνιδιών ή επικίνδυνων ειδών διατροφής, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας που επικαλείται μία συνέντευξη με τους Financial Times.

Δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά μεταξύ της απαίτησης του Ηνωμένου Βασιλείου για “μηδενικούς ελέγχους” και της προσφοράς της ΕΕ για “ελάχιστους ελέγχους που θα πραγματοποιούνται με τρόπους που δεν θα γίνονται αντιληπτοί,” σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα που επικαλείται τον Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου