Κόσμος

Η Κροατία έκλεισε «deal» 1 δισ. ευρώ και αγοράζει 12 γαλλικά Rafale

Είναι πλέον επίσημο. Η Κροατία αποφάσισε να αγοράσει 12 μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη 4++γενιάς Dassault Rafale, κλείνοντας σημαντική συμφωνία ύψους 1 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενισχύοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες και την ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας.

Μετά την Ελλάδα και την Αίγυπτο, η Κροατία «είναι η τρίτη χώρα που επισήμως αποκτά τα πανίσχυρα γαλλικά μαχητικά εντός του 2021, ενώ όπως είχαμε αναφέρει πριν από μερικές εβδομάδες, στο παιχνίδι παραμένουν χώρες όπως η Ινδία, το Κατάρ, η Ουκρανία αλλά και η Ινδονησία, για ενδεχόμενη νέα σύμβαση προμήθειας των «ριπών ανέμου» της Dassault.

Διαβάστε αναλυτικά στο OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS