Κόσμος

Η Μαδρίτη κατακλύστηκε από τρακτέρ – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στην Ισπανία

Από εκατοντάδες τρακτέρ έχει πλημμυρίσει το κέντρο της Μαδρίτης μετά τη νέα κινητοποίηση των Ισπανών αγροτών που καταγγέλλουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Συνδικάτων (Union de Uniones) συγκεντρώθηκαν τα ξημερώματα σε κοινότητες της περιφέρειας της Μαδρίτης πίσω από πανό με συνθήματα για «δίκαιες τιμές» για τους αγρότες.

Στην συνέχεια ξεκίνησαν μαζί με φάλαγγα από πέντε σειρές τρακτέρ την πορεία προς το κέντρο στην Μαδρίτης, όπου διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα μπροστά από το υπουργείο Γεωργίας, τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ισπανία.

Οι αγρότες ζητούν την μετακύληση του κόστους παραγωγής στην τελική τιμή των προϊόντων τους ώστε να μην πωλούν με ζημία και καλύτερους ελέγχους στις εισαγωγές στην Ισπανία, εξήγησε ο Λουίς Κορτές, εθνικός συντονιστής της Union de Uniones στο κανάλι RTVE της δημόσιας τηλεόρασης.

Αυτά τα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα «θα πρέπει να υπόκεινται στους ίδιους κανόνες που ισχύουν για τους Ισπανούς αγρότες», διευκρίνισε ο Λουίς Κορτές κρίνοντας ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοίνωσε τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ.

madrid farmers madrid farmers madrid farmers

Εκτός από την διαδήλωση στην Μαδρίτη, συγκεντρώσεις οργανώνονται και σε άλλες πόλεις όπως η Μούρθια και η Μάλαγα.

Οι Ισπανοί αγρότες διαδηλώνουν συνεχώς από την 1η Φεβρουαρίου. Έχουν γίνει δεκτοί επανειλημμένως από τον υπουργό Γεωργίας Λουίς Πλάνας, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα υπερασπισθεί στις Βρυξέλλες την απλοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και ότι θα βελτιώσει τον ισπανικό νόμο για την διατροφική αλυσίδα ώστε οι αγρότες να μην πωλούν τα προϊόντα τους με ζημία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες υποχωρήσεις στους αγρότες που διαμαρτύρονται σε πολλές χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη, εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1